Dapper en Dankbaar Dagboek

Dapper en Dankbaar helpt je gevoelig kind sterker staan

Hoogsensitieve kinderen leven veel in hun hoofd. Ze krijgen indrukken (prikkels) binnen die hen sterk overweldigen en maken dat zij intens op situaties kunnen reageren. Ze denken lang en diep na over de dingen die om hen heen en in de wereld gebeuren en zijn een ster in kritisch zijn op zichzelf.

Omdat ze zo goed weten wat er van hen verlangd wordt, brengt dit de valkuil van perfectionisme met zich mee die hen totaal niet dient en letterlijk vastzet, waardoor ze niet meer durven groeien. Ze benaderen gebeurtenissen daardoor vaak (onnodig) met een negatieve blik en als ze hierin blijven hangen, kost hen dit niet alleen veel energie maar ook zijn ze kwetsbaarder voor piekeren, chronische stress, laag zelfbeeld en het ontwikkelen van een fixed (vaste) mindset.

Als een gevoelig kind leert:

 • ”mindful” te zijn
 • zich op een vriendelijke manier bewust te worden van dingen die goed gaan
 • dankbaarheid te ervaren voor wat er wél is
 • positieve ervaringen te benadrukken
 • successen te benoemen die ze (onbewust) dagelijks behalen

komt er ruimte voor meer zelfcompassie en zelfvertrouwen waardoor het lastige situaties in het leven met meer veerkracht tegemoet kan treden en bovendien de moed ontwikkelt om authentiek zichzelf te durven zijn en stapjes uit de comfortzone te nemen, ook als dat soms spannend is.

Dapper en Dankbaar Dagboek

Let op: na je betaling kom je op de pagina waar de download voor je klaar staat en ontvang je een bevestigingsmail met de inlogcode voor de online ledenomgeving waar je altijd toegang hebt tot jouw product(en). Check je spamfolder als je geen mail hebt ontvangen of mail naar support@gevoeligkind.nl als er onduidelijkheden zijn.

NB: Er is geen fysieke versie van dit product. Het betreft een download voor een printable product. Er wordt dus niks door Gevoelig Kind / Happy HSP verzonden per post. De licentie is niet overdraagbaar. Wil je Dapper & Dankbaar professioneel inzetten neem dan contact op voor de zakelijke voorwaarden.

Meer innerlijke rust, zelfvertrouwen & positiviteit met B.O.L.D.

Om die reden heb ik Dapper en Dankbaar gecreëerd; een avondritueel in de vorm printable journal waarbij je gevoelig kind iedere avond voor het slapengaan kan reflecteren op de dag middels het volgende acroniem: B.O.L.D. (dat in het Engels o.a. dapper en moedig betekent).

dapper en dankbaar dagboek voor gevoelige kinderen

B.O.L.D. staat voor:

 • Blij
 • Overtreffen
 • Leren
 • Dankbaar

Oftewel je kind benoemt:

 • Iets waar het blij van werd
 • Iets waarin het zichzelf overtroffen heeft
 • Iets wat wat het geleerd heeft
 • Iets waar het dankbaar voor is

Maar benoemen alleen gaat geen verandering teweeg brengen! Daarom is Dapper en Dankbaar een echt kinderjournal geworden waarbij wat er in het hoofd zit ook zichtbaar wordt op papier en zo steeds kan worden teruggelezen en herhaald. Want daar zit de kracht!

De reflectie die zo via Dapper en Dankbaar op gang komt, biedt een laagdrempelige manier om een positieve mindset te beoefenen en meer zelfbewustzijn en geluk te ervaren. Daarnaast versterkt het de verbinding tussen ouder en kind.

Dapper Dankbaar mock up meisje op bed

Door Dapper en Dankbaar aan het einde van de dag in het avondritueel in te lassen, neemt je kind de positieve vragen en antwoorden mee in de nacht wat op termijn zorgt voor herbedrading van het brein waardoor zich nieuwe positieve patronen kunnen ontwikkelen.

En omdat het B.O.L.D. ritueel slechts 4 vragen in beslag neemt, kost het invullen weinig tijd terwijl het toch grote impact maakt!

NB: Ook in te zetten als verbindende gezinsactiviteit tijdens het avondeten, waaraan alle gezinsleden kunnen meedoen.

Testimonials HSP Testpanel over Dapper en Dankbaar

Ik vind Dapper & Dankbaar heel leuk om te doen. Het is een soort toets waarin alles wat ik opschrijf altijd goed is! Dat geeft mij een fijn gevoel. Ik vind het ook leuk dat ik zo al mijn mooie herinneringen kan opschrijven zodat ik ze niet kan vergeten.

Kleis (10 jaar)

WAUW B.O.L.D. is gaaf en leuk om te doen! Ik raad het andere kinderen aan omdat je met een positief gevoel naar bed gaat en dat geeft veel ontspanning. Ik weet nu ook veel beter waar ik goed in ben en dat ik veel meer kan dan ik dacht.

Liselotte (13 jaar)

Het dagboek ziet er mooi uit en de vragen zijn makkelijk te beantwoorden. Ik heb meer rust in mijn hoofd als het een drukke dag is geweest. Als mijn moeder met mij terugkijkt op wat ik allemaal heb overwonnen ben ik verbaasd. Wist niet dat ik eigenlijk al zoveel doe. Ik vind het een aanrader voor andere kinderen omdat je ziet wat je allemaal al kan en fijn de dag afsluit. Zo kan ik beter slapen!

Twan (11 jaar)

Sabrina heeft het weer geflikt! We waren al fan van De Regenboogtrap, De Piekerballon en de TafelTopper dus we waren heel blij dat wij de kans kregen om Dapper & Dankbaar met B.O.L.D. uit te testen. Het is met zoveel zorg en aandacht gemaakt. Ongelooflijk hoe een aantal ogenschijnlijk simpele vragen je leven zo positief kunnen veranderen! Prachtig om die verbaasde koppies te zien als we tijdens de reflectie bespreken hoeveel ze overwonnen hebben. Ik raad het andere ouders van harte aan. De kinderen sluiten de dag positief af, krijgen echt gevoel bij hoeveel successen ze dagelijks behalen en gaan zich bovendien beseffen dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn. Dankjewel Sabrina!

Janneke Stielstra (coach en moeder van 2 hooggevoelige kinderen)

Dapper en Dankbaar: bewust en positief de dag afsluiten

Door iedere dag het Dapper en Dankbaar ritueel echt te gaan DOEN, zal je kind:

 • zich steeds meer bewust worden van de dingen die goed gaan
 • de focus leggen op de dingen waar hij/zij blij van wordt
 • steeds meer dankbaarheid gaan voelen voor dat wat er al wél is
 • een groter geluksgevoel ervaren

Door aan het eind van elke week te reflecteren op gelukkige momenten, het inzetten van de eigen superkrachten middels de superkrachten poster en vanuit een wens vooruit te blikken bouwen we bovendien aan veer- en creatiekracht, zodat je kind zich echt BOLD gaat voelen!

Als extra bijkomstigheid gevoelens en emoties, wordt door het invullen van dit dagboek ook de energetische frequentie enorm verhoogd. Dat maakt dus dat je hoger in je trilling komt. En dat is niet alleen heel bevordelijk voor het verlagen van stress en dus de algehele gezondheid maar resulteert ook in het als een magneet aantrekken van gelijkgestemde energie en dus nog meer positiviteit:-)

Dapper en Dankbaar Specificaties

 • Inhoud: PDF bestand (print-out voor 5 weken schrijven + 6 positieve affirmatie posters + 2 Superkrachten posters die oneindig te copieëren zijn)
 • Leeftijd: ong. 6 t/m 14 jaar
 • Prijs: 10 euro
 • Licentie: voor 1 gezin + levenslang gratis toegang tot toekomstige aanvullingen

Niks staat je gevoelig kind meer in de weg om te leren hoe het BOLD door het leven kan gaan als jullie dit krachtige ritueel echt gaan doen. Soms kan een ogenschijnlijke simpele tool grootse impact maken als je echt in actie komt!

Dapper en Dankbaar Dagboek

Let op: na je betaling kom je op de pagina waar de download PDF voor je klaar staat en ontvang je een bevestigingsmail met de inlogcode voor de online ledenomgeving waar je altijd toegang hebt tot jouw product(en). Check je spamfolder als je geen mail hebt ontvangen of mail naar support@gevoeligkind.nl als er onduidelijkheden zijn.

NB: Er is geen fysieke versie van dit product. Het betreft een download voor een printable product. Er wordt dus niks door Gevoelig Kind / Happy HSP verzonden per post. De licentie is niet overdraagbaar. Wil je Dapper & Dankbaar professioneel inzetten neem dan contact op voor de zakelijke voorwaarden.

Scroll naar boven