De Breinmeditatie Methode als sleutel naar een heerlijk hoogsensitief leven

De breinmeditatie methode

Psycho-educatie werkt voor HSP

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mediteren heel veel voordelen heeft. Zo versterkt het je immuunsysteem, kan het depressies en stress verminderen en verhoogt meditatie het gevoel van verbondenheid.

Het blijkt dat we ons welzijn en ons brein structureel en positief kunnen veranderen door meditatie te beoefenen. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond. 

HSP ervaren sneller stress en door de diepere verwerking van prikkels in het sensitieve brein kan zich dit uiten in overprikkeling of emotionaliteit. 
Door middel van de Breinmeditatie Methode kan je hier echter een grote positieve wending aan geven, zowel bij jezelf als bij je gevoelig kind.

Geluk begint in het brein, dus starten we daar!

Deze speciaal voor hoogsensitieve kinderen en volwassenen ontwikkelde methode, is een combinatie van krachtige geleide meditaties op bijzondere breinmuziek met met een speciale frequentie en binaural beats, waardoor je op korte termijn grote veranderingen gaat ervaren omdat de stress die aan de basis staat van vele ongemakken wordt teruggedrongen en er vanuit het onderbewuste nieuwe patronen worden eigen gemaakt.

Binaural beats verwijst naar een methode waarin de hersenen twee verschillende tonen of frequenties te horen krijgen in stereo (vandaar dat het dragen van een koptelefoon wordt aangeraden voor optimaal effect). De ene toon komt binnen via het linkeroor en de tweede toon via het rechter oor. 

Het verschil tussen de 2 tonen zorgt voor een derde toon in je brein. Deze derde toon wordt ook wel de binaural beat genoemd en ‘dwingt’ je brein a.h.w. om zich te aan te passen en uit te balanceren. Ze zijn zodanig afgesteld dat ze bepaalde hersengolven in het brein creëren, beïnvloeden en trainen. 

De koptelefoon als geheim ingrediënt

Diepe rust en ontspanning, beter slapen na een dag vol prikkels zijn slechts enkele van de vele voordelen. Maar ook de afname van angsten, meer zelfvertrouwen, een betere concentratie, en een algeheel gevoel van welzijn, balans en vrede ontstaan door regelmatig te luisteren mét een koptelefoon.

Normaliter functioneren onze hersenen overdag in Beta frequentie (16-30 trillingen per seconde), een staat van zijn waar ons brein continu alert is en druk bezig met het verwerken van informatie…de hoge betafrequentie wordt geassocieerd met stress en angst.

Zeker als je hoogsensitief bent waarbij alle prikkels tegelijk binnenkomen (het HSP brein kent geen filter) en door het brein diep verwerkt worden is dit een staat waar onze hersenen vaak te lang in blijven hangentenzij wij heel bewust en regelmatig kiezen en tijd nemen voor het inlassen van rust, ontspanning en zelfzorg.

Wetenschappelijk bewezen voordelen

De Theta frequentie daarentegen wordt geassocieerd met een tranceachtige, mentale, visuele en verbeeldende bewustzijnstaat. Ook wordt het geassocieerd met diepe meditatie, de mentale toestand tijdens oppervlakkige slaap en emotionele creativiteit. 

Theta is de ideale bewustzijnstaat voor bepaalde soorten zelfprogrammering, versneld leren en zelfgenezing. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat, door regelmatig te mediteren in een Theta toetand, geestelijk en lichamelijk gezondheid toeneemt. Je herstelt sneller van zware ziektes en lichamelijk operaties en je bent helder van geest. 

Tijdens het luisteren naar de breinmeditaties worden de hersengolven dus verlaagd naar de Theta frequentie (4-7 trillingen per seconde).
Hierdoor raakt je brein in een diepe meditatieve toestand en wordt  je onderbewuste (daar waar verandering van belemmerende overtuigingen plaatsvindt) ontvankelijk voor positieve suggestie zodat je je brein zonder moeite en enkel door te luisteren met een koptelefoon traint om nieuw gedrag te ontwikkelen.

De Happy HSP Collectie helpt & heelt jou en je gevoelige kind

De Regenboogtrap en De Piekerballon zijn inmiddels een begrip bij duizenden hoogsensitieve, (prikkel)gevoelige kinderen die met behulp van deze diep ontspannende en therapeutische breintrainingen weer tot rust komen en handvatten aangereikt krijgen waardoor zij van binnen uit sterker komen te staan, leren omgaan met hun gevoeligheid en emoties en zo meer zelfvertrouwen, innerlijke veerkracht en balans ontwikkelen.

Voor gevoelige ouders is er Ontspannen Opvoedeneen helende innerlijke reis, gericht om beter contact met jezelf en je kind te gaan ervaren en de verbinding te herstellen. Via een helende mediamieke familie opstelling word je energie opgeschoond en de gezinsband verstrekt waardoor er je meer harmonie in jezelf en je gevoelig gezin zult gaan ervaren.

Loslaten in Liefde is een regulatietechniek voor hoogsensitieve (jong)volwassenen vanaf 16 jaar. Erop gericht om oude pijnen uit het verleden permanent een plek te geven, zodat belemmerende emoties geen vat meer hebben op jouw staat van zijn waardoor je je volledig potentieel kunt gaan leven, zonder ballast. 

De online workshop Reis naar je Innerlijke Godin is speciaal vervaardigd voor de hoogsensitieve vrouw/moeder die weer contact wil maken met haar intuïtie zodat zij vanuit authenticiteit, flow & fun kan leven, in contact met zichzelf én anderen, zonder dat haar sensitiviteit haar belemmert.

Wil jij ook ervaren wat deze bijzondere geleide visualisaties voor jou of je gevoelig kind kunnen betekenen? Kijk dan hier voor meer informatie over de transformerende Breinmeditatie Methode© Wil je graag persoonlijk advies, stuur me gerust een Whatsapp!en lees ook zeker eens de recensies op mijn FB pagina!

Heb jij al ervaring met de breinmeditaties? Deel gerust hieronder je reactie, ik ben super benieuwd naar jouw persoonlijke ervaringen!

 

 
 

?ui=2&ik=f1ef0ff92a&view=fimg&th=164e59c400524c14&attid=0.1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven