De kosmische boodschap van jouw nieuwetijdskind

Jij bent mijn perfecte ouder!angel-669262_1920

”Vanuit de liefde die wij voor jullie voelen delen wij graag dit bericht met jullie vanuit ons collectief bewustzijn.

Lang voordat wij in jullie leven zouden toetreden hebben wij jullie kunnen waarnemen. Wij hebben ieder aspect van jullie karakter waargenomen om tot een goed beeld te komen. Een beeld voor onze opvoeding maar vooral onze groei als ziel en waarom wij bij jou als ouder het beste tot ons recht zouden kunnen komen.

Misschien is dit niet zonder slag of stoot gegaan. Misschien heeft er wel veel moeten gebeuren voordat jullie bereid waren op mijn komst. Zo zijn er ook nog 9 maanden aan spanning, zorg, gevoel en liefde, intensiteit aan vooraf gegaan om jou als ouder in alle kwetsbaarheid te openen in degene die je mag zijn.”

In contact met je gevoel

”De kracht vanuit jouw lichaam, de oerliefde die ons voor altijd met elkaar verbind. En dan dat moment, de geboorte, het moment dat mijn ziel voor het eerst in contact komt met de aarde in de liefdevolle bescherming van jullie als mijn ouders, verzorgers.

Misschien hebben wij wel direct afscheid van elkaar moeten nemen, misschien is mijn weg naar de aarde wel heel heftig geweest. Er zijn heel veel redenen waarom iedere geboorte verloopt zoals hij gaat. Er zijn soms veel onbegrijpelijke manieren van de kosmos om onze ziel te geven wat het nodig heeft.

En met veel geluk en veel liefde mogen wij bij jou of jullie groeien tot wie we zijn. Is al onze zorg in het selectief zijn, van jullie kwaliteiten die ons helpen te ontplooien in wie we zijn, in wie we bedoeld zijn. Letterlijk gezegd; hoe wij als ziel bedoeld zijn te ZIJN.

Het is niet altijd makkelijk lieve ouder, bijna ieder zieltje zoals wij draagt een grote wijsheid. Een drang om te ervaren, een drang om te voelen, een drang om de wereld een stukje mooier te maken. De wereld haar zachtheid terug te geven en daardoor jou als ouder opnieuw in contact te brengen met je eigen gevoel.”

Een nieuwe manier van opvoeden

”We drukken hierdoor wel eens op knopjes….toetsen jullie grenzen, proberen het maximale uit iedere situatie te halen en ja dat baart jullie soms wel eens zorgen. Zullen wij eens benadrukken hoe bijzonder goed wij het vinden hoe jullie daarmee omgaan? Dat jullie steeds meer openstaan voor een nieuwe manier van zien, een nieuwe manier van denken en een nieuwe manier van omgang en opvoeding?

Dat wij steeds vrijer mogen zijn in de ziel die we willen zijn. Dat wij steeds dichterbij ons hoger plan komen, dat we meer durven, meer kunnen. Het is mede dankzij jou als mijn vader of moeder die mij helpt het beste uit mezelf te halen. En dat het soms meer dan jouw geduld vraagt dat begrijpen wij, al staan wij daar niet altijd bij stil.

Daarom dit woord van dank, dankbaarheid voor jullie als ouder. Door hoe wij denken, hoe wij voelen en met situaties omgaan vragen wij veel van jou als ouder. We vragen je door je eigen manier van denken heen te kijken. We vragen je door de kaders te zien welke overtuigingen of gedragingen jij vanuit je opvoeding hebt meegekregen. Je zal merken dat wij een heel “eigen” manier van aanpak vragen.”

Verkeerd begrepen

Ook dat vergt weer veel moed, vrijheid maar vooral liefde en begrip. En gelukkig lieve ouder is dat er steeds meer voor ons. Maar helaas worden wij nog vaak verkeerd begrepen. En zijn er ouders die met ons naar de huisarts gaan omdat zij zich geen raad weten met ons gedrag.

En uiteraard zijn er situaties waarbij sommige zielen veel moeite ondervinden te aarden, veel moeite vinden om zich begrepen te voelen. En ja, dat wij daardoor wel eens dingen doen die eigenlijk niet kunnen.. zien wij dat als manieren om ons te uiten.

Net zo lang tot de ouder besluit te voelen en te begeleiden in welke weg wij ook willen gaan. Wij willen benadrukken dat er geen goed of fout is. Iedere vader of moeder of opvoeder doet vanuit zijn liefde datgene waarvan hij denkt dat het beste is.

Maar wat wij wel heel bijzonder vinden is er dat steeds meer ruimte komt om ieder kind te zien zoals hij is. Met al zijn eigenaardigheden, gedragingen, uitzonderingen.. we waarderen het ontzettend dat wij als individu omarmt worden.”

Gezamenlijk doel

”Lieve ouder, daarom bij deze een hele diepe buiging voor jou omdat jij ons laat zijn zoals wij bedoeld zijn. Bedankt dat jij met ons het avontuur durft aan te gaan en de speelsheid die wij jou tonen, toelaat in je eigen leven.

Dat jij als ouder wordt uitgedaagd vanuit je gevoel te leven en mij geeft wat ik nodig heb. Dank voor al jouw flexibiliteit, je kracht maar vooral je onvoorwaardelijke liefde voor mij waaruit je alles voor mij doet. Bedankt dat ik mijn leven lang bij jou groeien mag tot de ziel die ik wil zijn.

De ziel die jou meeneemt in een reis naar een bestemming in je eigen ziel. Een reis die ons samen maakt tot de volmaaktheid die wij zijn. Een nog mooiere versie van jezelf, een om van te houden en die ontzettend geliefd is.

Samen dragen wij ons doel en door jouw zorg en liefde help jij mij dit te realiseren.

Met ontzettend veel liefde, dank en respect,”

Je kind(eren)

Dit artikel is een bijdrage van kindermedium Barbara Maasakker. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven