De Piekerballon MP3

Helpt emoties een plek te geven en zorgen los te laten

De Piekerballon gevoelig kind

Heeft jouw gevoelig kind last van:

 • piekergedachten
 • een vol hoofd
 • angsten
 • intense emoties
 • boze buien
 • verdriet
 • onzekerheid
 • slecht en onrustig slapen
 • stress en stressgerelateerde klachten (hoofdpijn, buikpijn etc.)

De Piekerballon is een unieke loslaattechniek die emoties helpt reguleren

De Piekerballon is een krachtige en effectieve muzikale therapievorm die erop gericht is de emoties van je gevoelig kind te helpen reguleren, zorgen te verlichten en piekergedachten die verdrietige, bange of boze gevoelens teweeg brengen los te laten.

Op die manier kan het ontspannen, positief en met een leeg hoofd gaan slapen en vol goede moed aan een nieuwe dag begint met als ultiem resultaat een gelukkig en blij kind!

Met De Piekerballon behaal je effect op lange termijn

De krachtige breintrainingstechnieken die verwerkt zijn in De Piekerballon en het onderbewustzijn aanspreken en positief beïnvloeden, zorgen ervoor dat je kind vanaf de start de volgende voordelen zal kunnen ervaren:

 • Beter en langer slapen
 • Volledige ontspanning van lichaam en geest
 • Stressreductie
 • Leeg hoofd
 • Minder piekergedachten en angsten
 • Minder heftige emoties
 • Meer zelfvertrouwen
 • Beter humeur

Als jouw gevoelig kind iedere dag naar deze oefening luistert, zul je op korte termijn al merken dat er positieve veranderingen gaan plaatsvinden.

Tipje van de sluier horen?

Reistijd breinmeditatie: 11 minuten

Bonus: Werkvorm De Piekerboom

Leeftijd: 4 – 12 jaar

Gezinslicentie: 24,50 euro (levenslang toegang)

ja sabrina ik wil meteen beginnen

Na je betaling ontvang je per mail een link naar de online ledenomgeving waar het MP3 bestand, bonusmaterialen en uitleg voor je klaar staan. Je kunt het luisterbestand vanaf je PC eenvoudig zelf op een cd branden, synchroniseren met je smartphone of tablet of opslaan in Dropbox en de Drop Box app installeren op je mobiele apparaat om overal te luisteren. Er is geen fysieke cd van De Piekerballon! Conform de Algemene Voorwaarden kan er voor dit digitale product geen restitutie of ruiling plaatsvinden na aankoop. 

Let op: Ben jij coach, therapeut of HSP dienstverlener en wil jij De Piekerballon zakelijk inzetten als methode in jouw praktijk? Neem dan contact met mij op over de voorwaarden zakelijk gebruik. De hier aangeboden versie is enkel voor privé gebruik en mag NIET zakelijk worden ingezet, gedupliceerd of verkocht aan derden.

Een kindermeditatie op speciale breinmuziek

De Piekerballon is mede zo effectief omdat er gebruik is gemaakt van speciaal gecomponeerde binaural beat breinmuziek. Deze wekt een Theta staat (4 – 7.5 Hz) op in de hersenen waardoor een ultieme ontspannenheid teweeg wordt gebracht die normaliter enkel bereikt kan worden tijdens diepe meditatie.

Het is de staat waarin het  onderbewuste brein wordt aangesproken en het meest ontvankelijk is voor positieve programmering. Dit maakt deze oefening extra krachtig omdat het nieuwe neuronen synapses aanlegt waardoor oude patronen, belemmerende gedachten en overtuigingen kunnen worden aangepakt en omgebogen.

Samen met de grondende klanken van de muziek, mijn ontspannen stem en de helende  visualisatietechnieken, helpen de Thetagolven de hersenen te ”herprogrammeren’’ zodat je op korte termijn een langdurig effect zult bereiken, zelfs tijdens de slaap.

Het is dus geen enkel probleem als je kind tijdens het luisteren in slaap valt. De informatie en positieve suggestie wordt door onbewuste brein gewoon verwerkt met hetzelfde effect.

De Piekerballon Bonus: creatieve werkvorm De Piekerboom

Ipad Piekerboom copyrightTer ondersteuning van de luistertraining ontvang je tevens een krachtige creatieve werkvorm genaamd De Piekerboom. Deze extra interventie met 4 werkbladen (te downloaden en uit te printen via de online ledenomgeving) kan je thuis (of in je praktijk) inzetten voor kinderen die visualiseren soms nog lastig vinden of voor beelddenkende kinderen die letterlijk willen zien wat ze hebben ervaren.

Met De Piekerboom kunnen kinderen tastbaar en visueel uiting geven aan het loslaatproces dat zich al tijdens de breinmeditatie ontvouwt. Door het op te schrijven worden de piekergedachten uit het onbewuste naar het bewuste gehaald en wordt de transformerende kracht van de breinmeditatie nog groter.

Je kind kan de zorgen die zijn aangeraakt tijdens het luisteren (maar ook op iedere ander moment) in de bijgeleverde piekerballonnen schrijven, inkleuren en uitknippen en aan De Piekerboom ”hangen”.


Resultaten van het HSP testpanel na 1 week

gevoelig kind

Hoi Sabrina, wat een fantastische geleidemeditatie weer en wat een resultaten! Na de scheiding had mijn oudste zoon, Luke van 9, vaak last van hoofdpijn. Zelfs een aantal keren thuis gebleven van school. Na de 1e keer beluisteren keek hij me stralend aan en ging heerlijk slapen. Ik zag bij hem letterlijk gewicht van zijn schouders vallen! Hij had 3 piekerballonnen opgelaten en uit elkaar laten spatten. De volgende dag na school zei hij: mammie, ik hèb voor het eerst in tijden geen hoofdpijn gehad en geen zorgen en dat komt allemaal door de piekerballon. Ik kan je zeggen dat ik daar een brok van in mijn keel had. Hoe fijn is het dat hij geen pijn en geen zorgen meer heeft. De 2e dag vond hij het niet nodig om een ballon op te laten maar heeft hij ontspannen  geluisterd. Wederom geen hoofdpijn en geen zorgen. De 3e keer heeft hij 1 ballon opgelaten en vroeg hij mij of ik zijn liefde had gevoeld die hij had gestuurd. Natuurlijk. Hij voelde zich helemaal warm van binnen. Hij is van plan om hem iedere avond te gaan luisteren. Sabrina, weer top gedaan. Dank namens mij en mijn zoon. Dikke knuffel Mariëlle en Luke

Lieve Sabrina, wat heb je weer een ontzettend mooie meditatie voor kinderen gemaakt! Complimenten namens ons! Sinds we zo’n anderhalf jaar geleden de Regenboogtrap hebben aangeschaft, vraagt Zian (5 jaar) zelf elke avond of we de meditatie voor hem willen opzetten. Hij valt dan heerlijk rustig in slaap. Voor wat variatie zijn we op zoek gegaan naar andere kindermeditaties, alleen die bleken lang niet zo ontspannen te werken voor Zian en hij werd er soms zelfs onrustig van of vroeg om het af te zetten. Dus nu de Piekerballon! Wat een leuk avontuur is dit weer en wat is het weer genieten!  De eerste keer dat we luisterden lag Zian helemaal te glunderen in bed, omdat hij zo nieuwgierig was naar de Piekerballon. Af en toe gluurde hij even opzij met een grote glimlach op zijn gezicht om te laten weten dat hij genoot. Ik bleef naar hem kijken om eventuele veranderingen te kunnen zien en bij het stukje van de ballonnen die wegdreven en kapot gingen maakte zijn glimlach plaats voor een pruilmondje en kwamen er tranen. Toch bleef hij rustig liggen om verder te mediteren en hij werd weer rustiger. Na afloop vroeg ik aan Zian welke kleur zijn ballon was: groen (zijn lievelingskleur). Ik vroeg of hij nog een tweede ballon had gevuld met piekergedachten en ja hoor, deze tweede ballon was licht groen. En de derde ballon was zelfs nog lichter groen. Mijn eigen interpretatie hiervan is dat hij eerst zijn grote Piekergedachten los heeft gelaten, waardoor hij ruimte kreeg om ook de kleinere (lichtere) Piekergedachten los te laten. Hij kon niet goed benoemen welke Piekergedachten hij in de ballonnen had gestopt. We hebben nog even nagenoten en nagepraat over de ballonnen en uiteindelijk begreep hij wel waarom de ballonnen weg dreven en kapot gingen, en gaf hij aan zo verdrietig te zijn omdat hij de ballonnen zo mooi vond! Nu was ik geraakt door kracht van de Piekerballon en wat dat losmaakte bij Zian. Hierna hebben we dagelijks de Piekerballon opgezet voor het slapengaan. Het grootste effect wat ik bij Zian merk is dat hij beter in staat is om zijn zorgen van de dag los te kunnen laten. Hierdoor wordt hij ontspannen en valt hij makkelijker in slaap. Ook overdag is hij rustiger en heb ik hem er tijdens onrustige situaties aan kunnen herinneren dat hij zijn Piekergedachten in een ballon kan stoppen en deze weg kan laten drijven. Dit werkt fantastisch voor hem! De Piekerballon is een echte aanrader en geweldige aanvulling op de Regenboogtrap! Wij zullen de komende tijd gaan proberen om ze achter elkaar te luisteren en om ze af te wisselen. Gisteravond zei Zian na het luisteren van de Piekerballon: “Wat zou het fijn zijn, he mam, om zo op een wolk te kunnen liggen!” En ik? Ik ben het daar helemaal mee eens! Ik ben superblij dat ik bij jou terecht ben gekomen en meer rust voor Zian heb gevonden! -Vanessa Ouwerling-

Mijn dochters, Ayla (8 jaar) en Mylène (6 jaar), zijn al grote fans van ‘de Regenboogtrap’. Ze waren dan ook blij verrast dat ik ‘de Piekerballon’ met ze ging luisteren. De afgelopen week heb ik met beide meiden voor het slapen gaan meegeluisterd. Ik moet zeggen dat dat voor mij, een mama die altijd druk is in haar hoofd, ook echt super fijn was! Mijn oudste dochter luistert graag eerst naar ‘de Regenboogtrap’ en dan naar ‘de Piekerballon’, “want dan werkt het nóg beter, mama!”. En inderdaad, ze valt net als haar zusje, een stuk sneller in slaap! Bij de jongste heb ik telkens twee keer achter elkaar ‘de Piekerballon’ opgezet. “Mama, mag ik ‘m nog een keer horen? Het is zo fijn op m’n wolkje! Ik protesteer niet, want mama denkt er namelijk precies zo over! Sabrina’s prachtige stem neemt je even mee uit de drukke wereld naar je eigen fijne plekje. Alle piekergedachten verdwijnen daar als sneeuw voor de zon. Mijn jongste dochter vindt het vaak moeilijk om over haar gevoelens te praten, maar tijdens het luisteren naar ‘de Piekerballon’ geeft ze precies aan waar ze mee zit. Zo kan ik haar zoveel beter steunen, echt heel fijn! Wij zijn enorm blij met ‘de Piekerballon’ en zullen hem naast ‘de Regenboogtrap’ met veel plezier blijven gebruiken! Heel erg bedankt Sabrina! – Sabrina Kalisvaart-

Ongeveer een jaar geleden ben ik erachter gekomen dat Morris (inmiddels 3.5 jaar oud) een hooggevoelig kereltje is. Een van de belangrijkste “problemen” die we hebben is de onrustige nachten, waar iedereen last van heeft. Al snel heb ik voor ons beide een magneetarmband gekocht, en ook de Regenboogtrap. Afgelopen zomervakantie luisterde hij deze graag voor het slapen gaan mee met zijn grote broer. Nu de Piekerballon er is, wilde ik die graag uitproberen. En wat een goede zet …. Al vanaf de eerste keer slaapt meneer de hele nacht door!! Een keer wilde hij niet luisteren (volgens mij had hij geen zin om mee te doen met de oefening), en toen werd hij gillend wakker om 4 uur ’s nachts. Na wat overtuigende woorden hebben we samen naar de Piekerballon geluisterd, en we hebben beide het einde niet gehoord en zijn compleet door de wekker heen geslapen. Verder slaapt hij dus al de hele week elke nacht door, en ik weet niet wat me overkomt! Sabrina, ik ben je ontzettend dankbaar voor de geweldige meditaties!! Ik hoop dat we er nog heel lang van zullen genieten. -Masha-

Onze zoon Daan van bijna 8 en ik hebben ”De Piekerballon” met veel plezier getest! Sabrina heeft een erg fijne, rustige stem. Onze zoon vind het fijn dat hij mag kiezen welke kleur de ballon krijgt en dat hij net zoveel ballonnen mag vullen als hij zelf wil. Het helpt hem om rustiger in zijn hoofd te worden. Hij vind de muziek ook erg fijn en rustgevend. Wij zouden het ieder kind ( en ouder) dan ook aanbevelen om hier naar te luisteren, het helpt goed om diep te ontspannen. De Piekerballon is weer prachtig Sabrina….je doet goed werk, ga zo door! Saskia van den Hogen

Samen met Laura (11) en Anne (8) De Piekerballon geluisterd. De eerste keer riep het na afloop allerlei vragen op: welke kleur was jouw ballon, wie stond er bij jou beneden te zwaaien? Laura vind het prettig om De Regenboogtrap en De Piekerballon af te wisselen. Ze geeft aan er rustig van te worden en gemakkelijker in slaap te vallen, want ze komt altijd moeilijk in slaap. Gisterenavond dacht ze dat ze wel een keer zonder De Piekerballon te luisteren kon gaan slapen,vanmorgen gaf ze aan dat ze niet in slaap kon komen, dus…..vanavond toch maar weer De Piekerballon! Bijzonder om dat verschil te merken. Anne is erg enthousiast over De Piekerballon: ”mam, ik word er zo lekker rustig van…ik kan nu ook veel beter in slaap komen. Zo fijn om de dingetjes waar ik over in zit, in de ballon te kunnen stoppen.” De afgelopen weken was ze erg onrustig in haar slaap, je hoorde haar nogal eens roepen of praten en ging ineens regelmatig slaapwandelen. Opvallend dat ze sinds ze De Piekerballon luistert, niet meer heeft geslaapwandeld en ik haar ook niet meer in haar slaap hoor praten/roepen. Dus ze lijkt ook veel rustiger tijdens de slaap. Kortom, hier 2 enthousiaste kids ( en mama, wat stiekem is het zelf ook wel prettig om mee te luisteren). Hier gaan zeker veel kindjes blij mee zijn. -Mirjam-

NB: Het testpanel van De Piekerballon bestond uit 20 hooggevoelige kinderen in de leeftijd van 3,5 t/m 12 jaar. De bovenstaande reacties zijn afkomstig uit dit testpanel en spreken voor zich.

Gun jij je kind (en jezelf;-) dus rust in het koppie zodat het ontspannen de dag kan afsluiten, zorgen kan loslaten en vol vertrouwen aan een nieuwe dag kan beginnen? Dan is De Piekerballon dé oplossing!

Ik sta tijdens het hele proces voor je klaar om je te ondersteunen bij vragen. Je stuurt me eenvoudig een bericht via Whatsapp en ik spreek een persoonlijk bericht voor je in. Zo kom je altijd goed beslagen ten ijs.

ja sabrina ik wil meteen beginnen

De Piekerballon: luistertips

 • Het HSP testpanel heeft deze Breintraining & avondmeditatie geschikt bevonden voor gevoelige kinderen vanaf 3,5 t/m ong. 11 jaar
 • Ik adviseer je om De Piekerballon te integreren in de dagelijkse routine van jouw gevoelig kind, maar er naar te luisteren op een rustig moment, bij voorkeur voor het slapengaan of een ander rustig moment. Laat je kind er stapje voor stapje mee bekend raken, maar forceer niets. Sommige kinderen hebben even tijd nodig om te wennen, anderen willen de oefening meerdere keren achter elkaar horen. Alles is goed!
 • Voor jonge kinderen kan het fijn zijn om deze oefening de eerste paar keer samen te doen terwijl jullie lekker samen op de bank of op bed liggen. Geef je kind de mogelijkheid om iedere avond naar deze audio te luisteren zodat de boodschap door het onderbewuste kan worden opgepikt. Dit kan ook tijdens de slaap.
 • Vergeet niet om er helemaal te zijn voor je kind en sta open voor vragen en discussies die door deze breintraining kunnen worden oproepen. Het is een prachtige manier om vertrouwelijk te zijn met je kind en je te verbinden met zijn innerlijke wereld!
 • De binaural beats die verwerkt zijn in de muziek en de hersengolven verlagen naar Theta niveau, waardoor jouw kind zich diep kan ontspannen en nieuwe informatie diep in zich opneemt, komen het best tot hun recht als je gebruik maakt van een koptelefoon. Op die manier zal jouw gevoelige kind het meest effect ervaren van deze bijzondere muziek en zal je heel snel resultaat gaan zien. Dit wil overigens niet zeggen dat je de opname niet zonder koptelefoon kunt beluisteren, het effect zal echter nog groter zijn.

Disclaimer

Deze oefening draagt bij aan het algeheel welzijn van je kind, maar is niet ter vervanging van medische of psychologische behandelingen en er worden dan ook geen gezondheidsclaims gedaan. Hoewel wetenschappelijk onderzoek naar binaural beats heeft aangetoond de bovengenoemde positieve voordelen te hebben, zullen de resultaten per kind verschillen en zijn zij o.a. afhankelijk van de duur van het beluisteren van de meditatie oefening en het al dan niet dragen van een koptelefoon. Er kunnen hieraan dan ook geen enkele rechten worden ontleend. Afgeraden wordt naar deze muziek te luisteren als je zwanger bent, epileptische aanvallen hebt of een pacemaker draagt. Ook wordt ten strengste afgeraden deze muziek te beluisteren tijdens het autorijden of bedienen van machines. Gevoelig Kind kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor situaties/schades/ongemakken die ontstaan door het (mis)gebruik van deze cd en documentatie en/of het niet naleven van genoemde adviezen.

Scroll naar boven