Breinrijmpjes: hulpvragen over hoogsensitief opvoeden vertaald in rijm

Wekelijks bereiken mij veel hulpvragen via de mail en chat van ouders die vastlopen in het proces om hun gevoelig kind optimaal te ondersteunen in de opvoeding waardoor een gebrek aan rust & harmonie is ontstaan. Maar ook hele persoonlijke verhalen over de lasten die (vermoedelijk) hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen ervaren ten gevolge van hun voelsprieten die altijd aanstaan waardoor ze alles oppikken en zo diep verwerken dat het hun veerkracht aantast.

Deze berichten kennen vrijwel altijd dezelfde gemene deler: overprikkeling (maar ook onderprikkeling), stress (bij ouder en kind), intense emoties, (faal)angst, perfectionisme, vol hoofd, slecht slapen, piekergedachten, psychosomatische klachten, fixed mindset etc.

Breinrijmpjes: minisleutels voor een Happy HSP mindset, manifestatie en mindfulness

Verschillende van deze hulpvragen heb ik vertaald naar zogenaamde breinrijmpjes; mini-sleutels voor een happy HSP mindset, mindfulness & manifestatie. Wetenschappelijk is bewezen dat rijm ons beïnvloedt zonder dat we dat doorhebben. Rijm is dus de perfecte manier om een positieve boodschap (affirmatie) aan ons schitterende, plastische brein te geven (dat door te oefenen nieuwe neuronenverbindingen aanmaakt en bestaande versterkt) zodat je de boodschap vanuit het onderbewust kan verinnerlijken. Mits je het vaak herhaalt net als met de breinmeditaties op binaural beats.

Wil jij een breinrijmpje op A4 posterformaat (200 grams silk papier) cadeau doen aan je kind of jezelf zodat je deze kunt inlijsten en als dagelijkse reminder kunt ophangen of neerzetten? Of wil je een breinrijmpje op maat geschreven en afgestemd op de hulvraag van jouw gevoelig kind? Stuur me gerust even een bericht voor de mogelijkheden via Whatsapp!

Breinrijmpjes:

gratis breinrijmpjes
breinrijmpjes
gratis breinrijmpjes
breinrijmpjes gevoelig kind
breinrijmpjes gevoelig kind
Breinrijmpje: Gewoon mezelf
Breinrijmpje: Spiegelkind
Breinrijmpje: Supermam
Ik hou van mij
als de wereld overweldigt
jouw toon
Transformatie def
supervoeler
Anders breinrijm
Nu def breinrijm

Cursus Hoogsensitief Opvoeden

Dapper & Dankbaar Dagboek

dapper en dankbaar dagboek
Het Dapper & Dankbaar Dagboek is een avondritueel in de vorm van een printable full colour journal dat gevoelige kinderen op speelse wijze en in korte tijd meer geluk laat ervaren. Met het dagelijks (samen) beantwoorden van slechts 4 simpele maar krachtige vragen zal je kind zich steeds meer bewust worden van de eigen talenten, de dingen die goed gaan en de focus verleggen naar blije en dankbare momenten. Dit draagt bij aan meer zelfvertrouwen en positiviteit.

De Regenboogtrap

De Regenboogtrap voor hoogsenitieve kinderen
Breintraining en kindermeditatie die jouw prikkelgevoelige kind leert zich te ontspannen, prikkels af te voeren en dichter bij zichzelf te blijven, zelfs als de wereld overweldigt. Resultaat is meer veerkacht, balans en innerlijke rust.

De Piekerballon

De Piekerballon gevoelig kind
Breintraining en kindermeditatie die jouw gevoelige kind helpt zijn zorgen te verlichten en piekergedachten los te laten via een speciale loslaattechniek.
Scroll naar boven