Hulpwaaier Hoogsensitiviteit; ken jij em al?

Hoogsensitiviteit is niet gek!

Helaas bestaan er nog steeds veel misvattingenhulpwaaier hoogsensitiviteit over hoogsensitiviteit en worden uitingen die bij deze aangeboren eigenschap horen nog vaak verward met psychiatrische stoornissen met alle negatieve gevolgen van dien. De Hulpwaaier Hoogsensitiviteit helpt je door de bomen het bos te zien!

Tijdens mijn HSP specialisatiemodule bij Novilo kwam ik onlangs in aanraking met de hulpwaaier Hoogsensitiviteit, die een mooie ondersteuning biedt voor zowel ouders als leerkrachten, coaches, psychologen, orthopedagogen, jeugdhulpverleners, maatschappelijkwerkers en ambulante begeleiders van hoogsensitieve kinderen die extra handvatten zoeken voor thuis en op school.

Wat kan je verwachten van de hulpwaaier Hoogsensitiviteit?

De waaier geeft antwoord op op vragen als:

✔Wat is hoogsensitiviteit neurologisch gezien?
✔Wanneer is er wetenschappelijk gezien sprake van HSP?
✔ Hoe herken je hoogsensitiviteit
✔ Wat heeft een hoogsensitief kind nodig
✔ Hoe help je een hoogsensitief kind om niet uit balans te raken.

Ook komen onderwerpen als mindset en hoogsensitiviteit in combinatie met ADHD, autisme en hoogbegaafdheid aan bod want ook daar worden regelmatig misdiagnoses gesteld vanwege de overlap in uitingen die door menig professional verkeerd geïnterpreteerd worden.

Extra hulpbronnen

De waaier eindigt met een lijst met bronnen, aanbevelingen en wetenschappelijke literatuur. Een bundeling van ondersteuning die inmiddels voorhanden is. En wat een geweldige verrassing!

Zonder dat ik het wist staan daar ook mijn website én succesvolle breinmeditaties De Regenboogtrap en De Piekerballon genoemd! Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik daar dus echt super trots op ben!

Het geeft mij de erkenning dat de breinmeditaties (die een speciale vorm van psycho-educatie zijn waar met name HSP kinderen en volwassenen heel goed bij gedijen) echt gezien worden als een therapeutische interventie om het hoogsensitieve kind laagdrempelig te ondersteunen en die inmiddels een waardevolle en unieke plek heeft verworven.

Natuurlijk kon deze waaier niet ontbreken in mijn Happy HSP toolkit, maar misschien is het ook een echte mooie aanvulling voor jou als ouder, docent of coach! Alle belangrijke en meest actuele informatie op een prettige manier samengevat, handig vorm gegeven en vooral bondig zodat je de kennis in de waaier eigenlijk heel snel tot je kunt nemen en toe kunt passen.

Check it out:

Laat je me weten wat je ervan vindt?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven