Echt ontspannen opvoeden als HSP…kan dat?

Ben jij een Boeddha?ontspannen opvoeden

Hoe vaak voel jij je nu eigenlijk echt ontspannen in de opvoeding van jouw hoogsensitieve kind?

Met mijn gratis online cursus ”De 7 sleutels voor een betere begeleiding van jouw gevoelig kind” heb je (als je je hebt ingeschreven voor mijn Happy HSP Tips;-) toegang tot mijn beste tips om stress bij jouw kind zo laag mogelijk te houden, maar ben jij je eigenlijk wel bewust van jouw eigen stressniveau en hoe dit doorwerkt in jouw relaties binnen het gezin?

Weetje….het is geen enkele ouder gegeven om altijd maar als een Boeddha door het leven te gaan. Ouderschap is één van de grootste geschenken die je ooit zult meemaken, maar ook één van de grootste uitdagingen die er bestaan, zeker als je zelf hoogsensitief bent en 1 of meerdere hoogsensitieve (hoogbegaafde) kinderen hebt (pfffff…ik kan het weten;-)

Het is daarom echt niet vreemd als je daardoor spanningen en stress in jouw gevoelig gezin ervaart.

De stressvulkaan

En stress, de grootste vijand van de HSP, heeft gevolgen voor hoe jij reageert op je kind! En natuurlijk op hoe je kind weer op jou reageert! Want spiegelen dat kunnen onze HSP kindjes als de beste. Als een onuitgesproken boodschap van hen aan ons om diep in onszelf te kijken en eerlijk te zijn, te zien waar je blinde vlekken zitten en daar iets mee te DOEN!

Een kort lontje, boos, gefrustreerd….gedrag dat voortvloeit uit  ”ONEE” gevoelens, die weer voortkomen uit ”ONEE” gedachten…..omdat ons zenuwstelsel overspoelt wordt en ons brein hiervan SCHRIKT!

En ook mij kan dit nog steeds overkomen, zelfs als HSP coach die alle trucjes inmiddels wel kent!

Geloof me.zelfs ik moet mij steeds weer bewust zijn van mijn eigen gevoeligheid, mijn eigen triggers. Door dit bij mezelf te herkennen, daarna te erkennen en vervolgens de stappen te ondernemen om de grenzen te stellen die de rust terugbrengen in mijzelf, kan ik weer helder denken en mijn geschrokken brein tot rust manen…Dit heeft direct invloed op mijn gedrag.

Doe ik dit niet, dan wstress en hspandel ook ik ongemerkt maar gestaag de stressvulkaan op, zoals ik dan noem;-)

Ik vergeet dan even dat  ik simpelweg anders bedraad ben dan 80% van de wereldbevolking. Dat ik daardoor niet zo maar kan doordraven zonder gevolgen. Het toverwoord is en blijft: BEWUSTWORDING!

Een overload aan prikkels gedurende de dag, gevoelige kinderen die hun indrukken via hun gedrag uiten of aan jou terugspiegelen met alle negatieve confrontaties die dat met zich meebrengt, aangeboren perfectionisme, het invullen van andermans behoeften waardoor je te weinig zelfzorg toepast…etc.

Het is een cocktail van stress die ervoor zorgt dat jouw vulkaan regelmatig uitbarst…en mogelijk brengt dit een verstoorde relatie met je kind(eren) of partner teweeg….het laatste wat je wilt!

Tijd inplannen voor ontspanning

Hoe kan je daar nu iets aan doen? Door meer tijd en ruimte voor jezelf in te plannen en jezelf dit ook ècht toe te staan!

Gek genoeg weten we stiekem wel dat we dit moeten doen, maar gunnen we het onszelf vaak niet omdat we ons dan schuldig voelen, niet geliefd, niet gewaardeerd, niet gezien, niet succesvol, niet….vul maar in;-) Onze ingesleten patronen houden de stress dus in stand!

We vertellen onszelf dus dat we geen tijd hebben of kunnen nemen om onze ultragevoelige hersenen tot rust te laten komen. Terwijl als we dit zouden toestaan het stressniveau juist daalt en de stresshormonen, die een achtbaan aan emoties teweeg brengen, kunnen zakken. Hierdoor kan je weer helder denken (wat je absoluut niet meer kunt als je op de top van de stressvulkaan staat!).

Dat is dus de allereerste stap naar Ontspannen Opvoeden! Vanuit kalmte ontspannen kunnen reageren op de situaties die zich voordoen binnen je gezin zal je namelijk veel meer harmonie brengen in de relatie met je kind(eren).

ontspannen opvoedenOm jou te helpen jouw ingesleten patronen, die jou in jouw HSP valkuilen doen trappen, te  doorbreken heb ik Ontspannen Opvoeden ontwikkeld: een effectieve en zeer ontspannen Theta meditatie die je echt gaat helpen om de eerste stappen te nemen naar een betere relatie met jouw kinderen en ontspannen opvoeden terug te brengen in jouw dagelijkse leven, mits je hiervoor tijd inruimt en het echt gaat doen!

Een aantal reacties van slimme gevoelige ouders die de breintraining inmiddels aangeschaften deel ik hier graag met je:

Ik wist even niet meer hoe ik mijn kleine mannetje van 4 moest benaderen. Zelf ben ik ook HSP en daardoor kon ik moeilijk omgaan met zijn heftige reacties. Het slechtste gevoel kwam in mij naar boven. En ook ik had hele heftige reacties. Ik word in mijn omgeving gezien als een liefdevolle en harmonieuze vrouw…Nou ik voelde mij soms niet zo harmonieus, maar juist slecht.! Ik dacht ”ze moeten mij eens zien als ik er even niet tegen kan”. Ik voelde mij zo schuldig naar hem toe. Hij is zo’n mooi persoontje, maar ik wist mij soms totaal geen raad. We hebben ook een jongen van 6 met lichtelijke beperking, waarvan de diagnose nog onbekend is. Daar zijn de nodige stress en zorgen over geweest en nog. Onze kleine heeft dit natuurlijk ook allemaal gevoeld ook al doe je je best om hem daarvoor te beschermen. Te veel mijn best denk ik nu waardoor het mij weleens te veel werd. Nu ik de breintraining ”Ontspannen Opvoeden” heb besteld en ieder dag beluister, is het alsof ik herboren hsp-er ben. Nu kan ik tenminste mijn kleine man begrijpen en hij mij. Geweldige band hebben we nu en hij wil me telkens kroelen en vasthouden als hij overprikkeld is. Hij zoekt mij op en ik hem. Super bedankt! -Annet-

De meditatie brengt rust in mijn hoofd, verbondenheid met de gevoelige spirituele kant in mij. De verzoening met mijn kinderen in de heilige kring voelt helend en brengt veel verdriet boven in positieve zin. De kring waarin ook mijn overleden man weer aanwezig is, gaat kracht en liefde vanuit. Het werkt dus, behalve ontspanning brengt het ook heling en ruimte voor mijn emoties en contact op zielsniveau, zo voelt het. Ik vind het een prachtige spirituele reis. -Hermine-

Ik vind Ontspannen Opvoeden echt heel fijn om naar te luisteren. Gisteren voor het eerst gedaan en mijn energie niveau was super stabiel. Bleef heel fijn bij mezelf. Echt wat aan! -Anneke-

Ik heb de braintraining beluisterd, geweldig om te ervaren! Het maakte bij mij een hoop emoties los die ik had weggestopt……dankjewel – Danielle-

Wat maakt Ontspannen Opvoeden zo bijzonder? 

Ontspannen Opvoeden is geen gewone geleidemeditatie! Het is een breintraining en geleidevisualisatie in 1  en heeft een helende, diep ontspannen en herprogrammerende werking.

Daarom gebruik ik Ontspannen Opvoeden steevast tijdens iedere High Energy Healing in mijn HSPower Coaching Sessie….het maakt zoveel los en raakt je innerlijke kern.

De effecten zijn zo groot omdat het jouw bewustzijn verruimt, je brein traint, innerlijk werk versnelt, je in contact brengt met je intuïtie en heling en ontspanning op diep niveau veroorzaakt. Bij regelmatig luisteren kan je de volgende ervaringen hebben:

 • Verhoogd zelfbewustzijn
 • Beter ademen
 • Goed geaard voelen
 • Stressreductie
 • Liefdevolle connectie met jezelf en anderen
 • Betere familiedynamiek
 • Positief zelfbeeld
 • Minder piekergedachten
 • Beter en makkelijker slapen

Hoe kan dat nu zul je vragen? Het zit em in de combinatie van een aantal bijzondere ingrediënten:

 • de grondende binaural beat breinmuziek in zogenaamde Thetafrequentie brengen je hersenen in een diep meditatieve staat waarin ze zeer ontvankelijk worden voor positieve suggesties
 • de geleidevisualisaties gestoeld op NLP, Mindfulness en breintrainingtechnieken, dringen al luisterend diep door in jouw onderbewuste (dat deel van je brein dat alle beslissingen
 • de helende mediamieke gezinsopstelling waarin loslaten en vergeving centraal staan
 • de tot de verbeelding sprekende visualisaties die je systeem energetisch reinigen en opladen

Omdat ik graag zoveel mogelijk gevoelige ouders wil helpen maar niet iedereen persoonlijk kan begeleiden, hoop ik met deze bijzondere oefening je op afstand te mogen ondersteunen zodat je op weg kunt gaan naar een heerlijk hoogsensitief gezinsleven. Via mijn helende stem ben ik op die manier toch een beetje bij je!

Meer weten over wat deze krachtige breintraining voor jou kan doen en een tipje van de sluier horen? Klik dan hier voor meer informatie. Hier tref je ook belangrijke luistertips die ervoor gaan zorgen dat je optimale resultaten bereikt.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met deze breintraining, maar ook naar jouw beste tip om de stress in de opvoeding zo laag mogelijk te houden! Deel jouw tip dus graag hieronder. Je helpt er weer andere ouders mee.

Wil je persoonlijk advies over mijn producten? Stuur me gerust je vraag via een Whatsapp bericht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven