ZENSENZE bed cocoon

Met de slogan ”Relax Your Senses” biedt het label ZENSENZE sensorische ondersteuningsproducten voor gevoelige kinderen die als doel hebben de zintuigen optimaal te ontspannen voor meer rust en balans in het dagelijks leven.

Relax Your Senses is dan ook de ultieme filosofie van ZENSENZE❤️🧡💜

Voor specifiek die doelstelling en naar aanleiding van de wensen, behoeften en aanvullingen van vele moeders en het testpanel (4 hoogsensitieve/hoogbegaafde jongens en 2 meisjes in de leeftijd van 6-12 jaar) zijn er 2 producten ontwikkeld te weten:

 • ZENSENZE Body Cocoon
 • ZENSENZE Bed Cocoon

Respectievelijk apart of aanvullend in te zetten voor heerlijk ontspannen/chillen/spelen/bewegen én slapen. Overprikkeling maar ook onderprikkeling beter de baas worden, meer lichaamsbewustzijn, begrenzing (vanwege de elastische tegendruk), evenwicht en rust ervaren – zowel overdag als ’s nachts – wordt met deze ZENSENZE toppers een heel stuk eenvoudiger!

ZENSENZE Body Cocoon

Deze unieke, super elastische regenboog cocon is de ultieme stretchy ZENZAK voor gevoelige kinderen die zich waar dan ook even in hun eigen bubbel willen terugtrekken om tot rust te komen en ontprikkelen of juist te bewegen om meer lichaamsbewustzijn en begrenzing te ervaren.

In deze regenboogzak kunnen de zintuigen van je kind zich ontspannen op een manier die bij hem of haar past! Tegelijk fungeert deze Body Cocoon als de beschermende regenboogcape die je kind tijdens het luisteren naar de breinmeditatie De Regenboogtrap om zich heen slaat waardoor je visueel en lichamelijk nog meer vorm kunt geven aan het verinnerlijken van het proces om dichter bij jezelf te leren blijven.

Deze Body Cocoon is exclusief ontworpen door en voor ZENSENZE en verkrijgbaar in de volgende maten:

 • S (lengte: 89 – 110 cm)
 • M (lengte: 111 cm – 134 cm)

De Body Cocoon heeft een rekbare boord die naar believen te openen en te sluiten is met drukknopen en is vervaardigd uit een 190 grams lycramix (90% polyester/10% elastaan) en daarmee licht van gewicht, zacht, luchtdoorlatend, extreem flexibel en vormvast. De binnenzijde is wit en lichtdoorlatend. Volg de instructies in het waslabel om lang plezier te ervaren van dit product.

Let op: koop dit product niet te klein maar op de groei. Zit je kind net tussen 2 maten in, kies dan voor de grotere maat om teleurstellingen te voorkomen! Twijfel je? Neem dan even contact met ons op via support@gevoeligkind.nl

NB: De verzendkosten binnen Nederland nemen wij voor onze rekening. Je ontvangt een email met een track & trace code om je pakket te vogen. Voor buurlanden geldt een eigen bijdrage voor dit postpakket waarvoor getekend moet worden.

ZENSENZE

ZENSENZE Bed Cocoon (tijdelijk uitverkocht)

De Bed Cocoon is een speciale rekbare matrassloop van tricot (95% katoen/5% elastaan) met open uiteinden en in het bijzonder geschikt voor zeer gevoelige en woelige kinderen die:

 • moeite hebben om de prikkels van de dag van zich af te zetten waardoor ze overprikkeling of onderprikkeling ervaren
 • lastig in slaap vallen omdat hun hoofd en lijf nog zo druk voelt
 • piekergedachten ervaren als ze in bed liggen
 • zeer bewegelijk zijn tijdens hun slaap of zelfs uit bed vallen

Eenmaal via het voeteneinde om het matras geschoven creëert de Bed Cocoon (die smaller is dan de omvang van het matras), een beschermende omhulling voor je kind, te vergelijken met een inbakerdoek voor een baby maar dan elastisch. Zodra je van bovenaf in de cocon kruipt heeft de constante tegendruk die de Bed Cocoon biedt een rustgevende invloed op het hoofd en lijf van je kind omdat het sympathisch zenuwstelsel (stressmechanisme in de hersenen) zich kan ontspannen.

Een gevoel van veiligheid, geborgenheid en de aanmaak van gelukshormonen is het gevolg. Eenzelfde effect dat ontstaat bij het ervaren van een welgemeende knuffel of geruststellende hand van een ouder op het lijf. De Bed Cocoon fungeert hiermee als liefdevolle omhelzing gedurende de nacht. De hoeveelheid druk zal zich aanpassen aan de slaaphouding van het kind. De constante verandering van de druk zal ervoor zorgen dat de Bed Cocoon zijn werking niet verliest.

De Bed Cocoon helpt op die manier heel goed bij prikkelverwerking, angsten, autisme, adhd, slaapproblemen of uit bed rollen en heeft daarmee ongeveer dezelfde werking als een verzwaringsdeken maar dan zonder het oncomfortabele gewicht. Naar believen leg je eenvoudig de deken/dekbed over of eventueel onder de Bed Cocoon afhankelijk van wat jouw kind fijn vindt. In het laatste geval zal er nog meer diepe druk ontstaan wat sommige gevoelige kinderen zeer waarderen.

Exclusief ontworpen door en voor ZENSENZE is deze Bed Cocoon uniek in zijn soort vanwege de kwalitatief hoogwaardige, zachte elastische OEKO-TEX KATOEN met een vleugje elastaan (tricot). Het natuurlijke, ademende materiaal, dat ook na wassen mooi in vorm blijft, kan heel veel vocht opnemen en daarmee de transpiratie die je kind ‘s nachts produceert goed absorberen. Hierdoor zal je kind een optimale slaapervaring beleven.

De ZENSENZE Bed Cocoon is verkrijgbaar in gemêleerd licht roze, licht blauw en licht grijs voor zolang de voorraad strekt en geschikt voor de 3 meest gangbare matrasmaten:

 • S (matrasmaat 70 x 160 cm / matrashoogte 10-12 cm): 54,95 euro incl. gratis verzending) Vanwege veiligheidsredenen mag dit product niet ingezet worden voor kinderen jonger dan 2 jaar.
 • M (matrasmaat 80 x 200 cm / matrashoogte 15-20 cm): 64,95 euro incl. gratis verzending)
 • L (matrasmaat 90 x 200 cm / matrashoogte 15-20 cm) 74,95 euro incl. gratis verzending)

LET OP: is de matrashoogte kleiner of groter dan hierboven beschreven, houd er dan rekening mee dat de Bed Cocoon iets minder of juist iets meer druk zal geven. Neem contact op met support@gevoeligkind.nl indien het matras een andere afmeting heeft dan hierboven vermeld.

Tijdens het gebruik zal de tricot zich gaan vormen naar het lichaam waardoor het een klein beetje zal uitrekken, hetgeen normaal is voor deze stof. Na het wassen zal de stof vanwege de elastische werking zijn oorspronkelijke vorm weer aannemen waarbij 5-10% krimp na de eerste wasbeurt ingecalculeerd is. Volg de instructies op het waslabel om zo lang mogelijk plezier te hebben van dit product en gebruik bij voorkeur een waszak ter bescherming.

Houd er rekening mee bij het aanbrengen van de Bed Cocoon dat deze smaller is dan de omvang van het matras en je het met beleid en gelijkmatig naar boven schuift (evt. met 2 personen). Bij te veel ongelijkmatige kracht komt er te veel spanning op de stof te staan, met mogelijke schade tot gevolg. Let ook op met latten bed bodems of andere scherpe objecten. Eventuele schade voortvloeiend uit het niet opvolgen van onjuiste behandeling komt niet in aanmerking voor garantie.

ZENSENZE

Cursus Hoogsensitief Opvoeden

Dapper & Dankbaar Dagboek

dapper en dankbaar dagboek
Het Dapper & Dankbaar Dagboek is een avondritueel in de vorm van een printable full colour journal dat gevoelige kinderen op speelse wijze en in korte tijd meer geluk laat ervaren. Met het dagelijks (samen) beantwoorden van slechts 4 simpele maar krachtige vragen zal je kind zich steeds meer bewust worden van de eigen talenten, de dingen die goed gaan en de focus verleggen naar blije en dankbare momenten. Dit draagt bij aan meer zelfvertrouwen en positiviteit.

De Regenboogtrap

De Regenboogtrap voor hoogsenitieve kinderen
Breintraining en kindermeditatie die jouw prikkelgevoelige kind leert zich te ontspannen, prikkels af te voeren en dichter bij zichzelf te blijven, zelfs als de wereld overweldigt. Resultaat is meer veerkacht, balans en innerlijke rust.

De Piekerballon

De Piekerballon gevoelig kind
Breintraining en kindermeditatie die jouw gevoelige kind helpt zijn zorgen te verlichten en piekergedachten los te laten via een speciale loslaattechniek.
Scroll naar boven