Mijn gevoelig kind is mijn #1 Guru!

Mijn Gevoelig Kind: Vandaag ben ik precies 10 jaar moeder van mijn gevoelige oudste kanjer en vlogger in de dop! Ik realiseerde me gisteravond tijdens mijn jaarlijkse trip “down memory lane” dat ik vanaf nu niet alleen een tiener in huis heb maar ook al een decennium lang mama ben….Wat een bijzonder gevoel is dat!

Mama en Siebe

Gevoelig Kind was er als platform zonder hem nooit geweest, want alles wat ik als Happy HSP gezinscoach voor HSP en HB kinderen en hun ouders creëer, uitdraag, adviseer en steeds bijleer is geïnspireerd (geweest) op de behoeften van mijn zeer gevoelige, slimme, autonome kind met een sterke wil die de wereld zo intens beleeft en een heel andere aanpak vergt in de begeleiding dan een gemiddeld kind.

In mijn zoektocht voor hem, waarbij ik een bibliotheek aan boeken, cursussen en masterclasses verslond en mij steeds verder specialiseerde in HSP én HB, eerst door in 2012 de opleiding Sensikids Coach af te ronden en in juni 2019 HB professional af te ronden, en diverse specialisatiemodules rondom hoogesnsitiviteit en hoogbegaafdheid, kwam ik erachter dat ik zelf ook HB ben….en dat veranderde alles! Want door de kennis die ik opdeed door (zelf)studie en masterclass

Je kunt dus stellen dat hij mijn gevoelig kind en grote inspirator is. In 10 jaar heb ik een hele weg met hem afgelegd…en wat is hij goed uit de verf gekomen…ondanks:

  • zijn hoge prikkelgevoeligheid
  • beelddenken
  • perfectionisme
  • faalangst
  • relatief onderpresteren
  • een scheiding op 5 jarige leeftijd
  • een wissel van school op zijn 6de door pesten
  • ogen die door een gat in zijn hoofd niet goed samenwerkten waardoor het leren bemoeilijkt werd
  • primaire reflexen die nog niet geïntegreerd waren
  • en onlangs nog het nieuws dat hij uitzonderlijk hoogbegaafd is, wat voor hem (en school) een totaal nieuw gegeven was

We zijn van ver gekomen…

Waar ik maar mee wil zeggen dat je vertrouwen mag houden in jezelf en jouw gevoelig kind…en het proces van vallen en opstaan waarin je als ouder vanuit bewustzijn, intuïtie en kennis iedere dag steeds meer bijleert over jóuw kind en zijn behoeften en de spiegel die hij/zij je voorhoudt.

En dat je niet hoeft te schromen om hulp te vragen…er zit nl. geen handleiding bij de geboorte van je gevoelige intense kind (of die nu hoogsensitief of hoogbegaafd is), die een wezenlijk andere benadering nodig heeft om zichzelf en de wereld om hem heen, die zo intens ervaren wordt, goed te kunnen plaatsen en begrijpen.

Het getuigt van moed en kracht om een professional met kennis en ervaring in te vliegen als het water je aan de lippen staat…en liever nog eerder zodat je vol vertrouwen in verbinding met je kind kunt zijn en blijven.

Dat is altijd mijn eerste missie en uitgangspunt geweest, zowel als moeder maar ook als coach, want uiteindelijk is rust & harmonie de basis voor een gelukkig mijn gevoelig kind gezin….en dat is de investering in tijd, energie en geld meer dan waard omdat het je in korte tijd zoveel kan opleveren.

Mijn Gevoelig Kind

Ieder jaar schrijf ik met hun verjaardag een gedicht voor mijn kinderen en vannacht kwamen deze woorden uit mijn pen:

10 jaar

10 jaar is niet zomaar jarig
10 jaar is echt cool
Een tiener ben je nu vandaag
En dat is echt een gaaf gevoel!

Want je wordt steeds meer een grote kerel
Een zelfstandige gozer die weet wat hij wil en kan…
Soms nog wat onzeker is 
Maar in de actie schiet als je een doel hebt, daar leert zelfs mama nog wat van

Al 10 jaar ben je mijn grote, eerste liefde
Al 10 jaar ben je mijn gevoelige, slimme schat
Al 10 jaar steun, stuur en stimuleer ik jou
En wat heb je daar veel aan gehad

Want ondanks je intense beleving van de wereld, ben je een Heerlijk Stabiel Persoontje die blijft groeien…iedere dag een beetje meer…
Jij bent mijn stoere krullenbol, mijn guru en mijn grote voorbeeld
Waar ik met heel veel plezier van geniet en leer

Al vloggend en expirimenterend ga je vol vertrouwen op weg naar de pubertijd
Een nieuwe spannende periode breekt nu aan
Maar jij komt er wel, geheid!

Lieve schat, je bent mijn kanjer 
Ik hou van jou, veel verder dan heen en terug naar de maan
Jij bent de brandstof voor mijn missie
Jij bent de reden voor mijn bestaan

Alle liefs voor je 10de verjaardag❤️
Mama

Wat zijn de 5 dingen die jouw kind heel goed kan?

Ik ben zó trots op dat jong…ondanks zijn hypergevoeligheid gaat hij helemaal zijn eigen weg, is totaal authentiek in wat hij doet en als hij zo door gaat kan ie nog wel eens heel ver komen. Wil jij meer weten over mijn producten, stuur me gerust een bericht via Whatsapp!

Mits hij intrinsiek gemotiveerd is en van daaruit zijn talenten kan en mag vormgeven. Zoals hij deed in deze vlog….

Door hem een script te laten maken over dingen die andere nog niet van hem wisten, kwamen spontaan zijn sterke punten naar voren…die hij anders nooit zo makkelijk benoemt of zich eigenlijk voor verschuilt.

Door vanuit het talent in te steken, rolde het er zo uit….prachtig en versterkend om te zien.

Hopelijk mag deze vlog jouw zoon of dochter inspireren en laten nadenken over hun sterke kanten, hun talenten…want die verdienen het om benoemd te worden en te tonen…zodat ze kunnen shinen, zelfs in een wereld die soms zo overweldigt! Wil jij

Scroll naar boven