De Tafeltopper helpt je gevoelig kind snel de tafels te memoriseren

De tafeltopper MP3

Heel veel creatieve, hooggevoelige/ (hoog)begaafde leerlingen zijn visueel-ruimtelijk ingesteld en worden in de volksmond ook wel ”beelddenkers” genoemd.

Zij gebruiken bij informatieverwerking voornamelijk hun van nature dominante rechter hersenhelft, waardoor ze problemen ervaren bij het aanleren en onthouden van de tafels, een vaardigheid waarvoor beide hersenhelften nodig zijn!

Tafels zijn voor een beelddenker te statisch waardoor ze lastig te memoriseren zijn. De informatie beklijft gewoonweg niet, je kind krijgt de tafels maar niet in zijn hoofd (ondanks het stampwerk) en er ontstaat steeds meer stress en een laag zelfbeeld…herkenbaar?

Andere leerstijl vraagt om andere ondersteuning

Een beelddenker neemt informatie niet auditief volgordelijk op zoals ”taaldenkers” dat doen want de ogen gaan bij het leren immers voor de oren. Een beelddenker leert en ervaart vooral in grote stappen, intuïtief en holistisch (in zijn geheel) en daarom vormen de typisch schoolse vakken w.o. rekenen en dus de tafels vaak een obstakel. 

Maar hoe lastig het ook is en hoe onbeduidend (lees: saai en stom!) in de ogen van je kind de tafels ook lijken, toch is memoriseren ervan noodzakelijk omdat (op de handen) uitrekenen fouten in de hand werkt en te veel tijd kost….zeker met het oog op het voortgezet onderwijs. Het gaat je kind op de lange termijn dus enorm helpen om te tafels vlot en foutloos te kunnen reproduceren…..maar hoe doen?

Met de TafelTopper!

Met deze unieke breintraining heb je als ouders namelijk een krachtige muzikale interventie tot je beschikking om:

  • het actieve stress-systeem diep te ontspannen
  • het auditieve kanaal te trainen en te ontwikkelen
  • het samenwerken van beide hersenhelften te bevorderen en uit te balanceren
  • het brein nieuwe patronen en informatie aan te leren enkel door te luisteren
  • het onderbewuste positief te herprogrammeren
  • het zelfvertrouwen van je kind te vergroten

Reistijd breinmeditatie: +/- 20 minuten (incl. muzikale uitloop voor extra ontspanning)

Leeftijd: groep 4 en hoger

Prijs: 24,50 euro

De TafelTopper Bonusmaterialen 

Je ontvangt de volgende 2 bonussen bij deze luistertraining:

tafeltopper flits kaartjes
  • Tafel Topper Flits Kaartjes: Een Happy HSPrintable van alle individuele tafels, die je zelf kunt uitprinten, lamineren en uitknippen en waarmee je tussen het luisteren door op een speelse manier de tafels (in volgorde of juist door elkaar) kunt oefenen en bijhouden.
  • Tafel Toets voor groep 4 en groep 5 en hoger: Deze extra luistertraining, uiteraard op de heerlijk ontspannen breinmuziek, kan je (samen met je) kind naast De TafelTopper inzetten om te testen of het de tafels al vlot uit zijn hoofd kent of juist nog wat meer oefening nodig heeft. Zet dit pas in als je kind voldoende geluisterd heeft naar De TafelTopper (na ong. 1,5-2 weken luisteren, niet eerder).

Let op: Ben jij coach, therapeut, HSP dienstverlener of leerkracht en wil jij mijn werken zakelijk inzetten als methode in jouw praktijk of instelling? Neem dan contact met mij op over de voorwaarden zakelijk gebruik via support@gevoeligkind.nl. De hier aangeboden versie is enkel voor privé gebruik en mag NIET zakelijk worden ingezet, gedupliceerd of verkocht aan derden.

ja sabrina ik wil meteen beginnen

Na je betaling ontvang je een email met inloggegevens voor je persoonlijke account in de online ledenomgeving waar je toegang hebt tot de breinmeditatie en het bonusmateriaal, als ook de extra luisterinstructies. De breinmeditatie kan je vanuit de ledenomgeving eenvoudig op je pc of in de cloud op te slaan en beluisteren of zelf op een cd branden. Ook is het mogelijk het luisterbestand te synchroniseren met je telefoon(s) of Ipad. Er is geen fysieke cd van dit werk!

De Tafeltopper: een uit nood geboren leermethode

Deze breintraining is door mij ontwikkeld en is ingesproken nadat mijn oudste hooggevoelige/hoogbegaafde én beelddenkende zoon in groep 6 maar bleef vastlopen bij het memoriseren van de tafels en rekenen daarmee een steeds grotere uitdaging werd.

Uit pure onmacht, omdat niets dat op school werd aangeboden hem scheen te helpen en ook het stampwerk en de herhaling thuis geen enkele zoden aan de dijk zetten, ontstond deze ”andere manier” van oefenen. Heel bewust gecreëerd om zo het actieve stress-systeem (dat het leren nog meer blokkeert) en het lage zelfbeeld (”ik ben slecht ik rekenen en tafels”) aan te pakken…en tevens het gehoor, dat bij beelddenkers minder ontwikkeld is, als zintuig te trainen.

Omdat de BreinMeditatieMethode© al jaren zoveel succes boekt, mede vanwege de bijzondere breinmuziek met binaural beats, wordt ook de TafelTopper ondersteund oor exact die muziek terwijl de tafels 1 voor 1 worden behandeld en ondertussen diepe relaxatie wordt bevorderd in het brein. Minimaal 2 keer per dag (1 keer in de middag en 1 keer voor het slapen) werd deze voor het beluisterd mét een koptelefoon. Vooral dat laatste is een essentieel component om de bijzondere thetafrequentie te kunnen creeëren en ervaren die ten grondslag ligt aan de resultaten van de breinmeditaties.

Het was mijn stiekeme verwachting dat het dagelijks beluisteren van De TafelTopper, door de speciale muziektechnologie, beide hersenhelften zou uitbalanceren en het onderbewuste zodanig zou beïnvloeden en trainen dat de tafels nu wél zouden beklijven. Niet meer leren van papier, geen stampwerk en geen stress…enkel iedere dag luisteren naar de diep ontspannen thètaklanken, mijn helende, rustgevende stem en de tafels…..een periode van afwachten begon….zou het werken?

Word ook een TafelTopper!

Wat voor de herfstvakantie startte als een test, bleek na slechts 10 dagen luisteren al een groot succes. Na de vakantie konden vrijwel alle tafels zonder problemen worden opgenoemd en haalde hij in no-time zijn tafeldiploma. Bij tussendoor toetsten in willekeurige volgorde werd zonder lang nadenken het juiste antwoord gegeven….en bovenal….het plezier kwam terug! Waar er eerst veel weerstand was op het oefenen, werd nu spontaan geroepen:

mama, zullen we het nog een keer doen….door jouw stem en de muziek heb ik ze nu allemaal in mijn hoofd!

Wat een resultaat…..een resultaat dat alle kinderen, gevoelig of niet, beelddenker of niet, verdienen. En daarom is breintraining er voor alle kinderen die vastlopen met de tafels…en specifiek voor de visueel-ruimtelijk ingestelde kinderen die hiermee de kans krijgen te laten zien dat ook zij een echte Tafel Topper kunnen worden!

Wie wil er nu niet horen:

Wij gebruiken nu sinds een paar weken deze breintraining voor mijn zoon van 9…dit is echt een succes! dus mocht je kind moeite hebben met de tafels is de Tafel Topper echt aan te raden!! Stephanie Johler

Wij zijn nu net een week met ons zoontje van bijna 9. Hij luistert er graag naar en vandaag riep hij: mama, weet je wat 5 x 8 is?? 40!! Helemaal trots! Sandra van Bree

Ook voor mijn zoon van 11 (groep 8) werkt het! De tafels wilden maar niet blijven hangen, nu maakt hij er tijdens het luisteren een soort wedstrijd van om het antwoord eerder te zeggen dan Sabrina;-) Chantal van Andel

Hier een heel trots en blij meisje. Afgelopen vrijdag aangeschaft en vandaag (dinsdag) al de eerste 3 tafelstickers gekregen! Het mooiste vind ik dat ze het heel prettig vindt om de breintraining af te luisteren. Ilse Roodink

De tafeltoetsen zijn inmiddels afgenomen en waar de vorige keer geen tafel bleef hangen, heeft mijn dochter nu een 9,5 en 8,5 gescoord zonder dat ze wist dat de toets vandaag was. Ik weet zeker dat de breintraining hieraan heeft bijgedragen, dank!! Larissa Veldhuis

Ga vandaag nog aan de slag en ervaar wat de TafelTopper voor jouw kind kan betekenen zodat talefs leren weer leuk wordt! Twijfel je of deze training geschikt is voor je kind? Stuur me gerust je vraag via Whatsapp en ik spreek een persoonlijke boodschap voor je in.

ja sabrina ik wil meteen beginnen

Disclaimer

Deze oefening draagt bij aan het algeheel welzijn van je kind, maar is niet ter vervanging van medische of psychologische behandelingen en er worden dan ook geen gezondheidsclaims gedaan. Hoewel wetenschappelijk onderzoek naar binaural beats heeft aangetoond de bovengenoemde positieve voordelen te hebben, zullen de resultaten per kind verschillen en zijn zij o.a. afhankelijk van de duur van het beluisteren van de breintraining en het al dan niet dragen van een koptelefoon. Er kunnen hieraan geen enkele rechten worden ontleend. Afgeraden wordt naar deze muziek te luisteren als je zwanger bent, epileptische aanvallen hebt of een pacemaker draagt. Ook wordt ten strengste afgeraden deze muziek te beluisteren tijdens het autorijden of bedienen van machines. Gevoelig Kind kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor situaties/schades/ongemakken die ontstaan door het (mis)gebruik van deze breintraining en documentatie en/of het niet naleven van genoemde adviezen.

Cursus Hoogsensitief Opvoeden

Dapper & Dankbaar Dagboek

dapper en dankbaar dagboek
Het Dapper & Dankbaar Dagboek is een avondritueel in de vorm van een printable full colour journal dat gevoelige kinderen op speelse wijze en in korte tijd meer geluk laat ervaren. Met het dagelijks (samen) beantwoorden van slechts 4 simpele maar krachtige vragen zal je kind zich steeds meer bewust worden van de eigen talenten, de dingen die goed gaan en de focus verleggen naar blije en dankbare momenten. Dit draagt bij aan meer zelfvertrouwen en positiviteit.

De Regenboogtrap

De Regenboogtrap voor hoogsenitieve kinderen
Breintraining en kindermeditatie die jouw prikkelgevoelige kind leert zich te ontspannen, prikkels af te voeren en dichter bij zichzelf te blijven, zelfs als de wereld overweldigt. Resultaat is meer veerkacht, balans en innerlijke rust.

De Piekerballon

De Piekerballon gevoelig kind
Breintraining en kindermeditatie die jouw gevoelige kind helpt zijn zorgen te verlichten en piekergedachten los te laten via een speciale loslaattechniek.
Scroll naar boven