Met de HSP snel test je in 4 vragen jouw kind!

Heb jij het vermoeden dat jouw kind misschien wel hoogsensitief is?  Onderstaande, nieuwe HSP test, geeft met 4 korte vragen een goede indicatie of hoogsensitiviteit mogelijk aan de orde is, al is het geen ‘garantie’.HSP test

Deze test – ontwikkeld door Prof. dr. Elke van Hoof en te vinden in haar nieuwste boek ‘Eerste hulp bij hoogsensitiviteit’ – , wijkt daarmee af van de gangbare testen die op internet te vinden zijn. Vragenlijsten die vaak eerder vragen naar overprikkeling of emotionaliteit, wat soms tijdelijk als gevolg van HSP kán voorkomen, maar ook hele andere oorzaken kan hebben.

  1. Ik word mijn omgeving gewaar in al zijn nuances
  2. Ik word diep geraakt door kunst of muziek
  3. Ik heb een neus voor delicate of fijne geuren, smaken, geluiden of kunstwerken en geniet ervan
  4. Wanneer mensen zich in een fysieke omgeving niet op hun gemak voelen, weet ik meestal wat nodig is om het voor hen aangenamer te maken (bijv. door de verlichting of het meubilair aan te passen).
  5. Controlevraag voor wanneer je minimaal 3 van de 4 vragen met JA kon beantwoorden: heb je dit altijd al gehad (zolang je je kunt herinneren) of ben je het grootste deel van je leven zo geweest?

Ondersteuning nodig?

Dan raad ik je van harte de volgende stappen aan:

  • Voor GRATIS kennis/inzichten lees je mijn blogs of schrijf je je in voor mijn online cursus De 7 sleutels voor een betere begeleiding van jouw gevoelig kind
  • Voor holistische ondersteuning en het hervinden van meer balans, rust en ontspanning bij overprikkeling is het HSPowerhart een echte aanrader
  • Voor het inzetten van psycho-educatie adviseer ik je heel graag kunnen mijn helende breinmeditaties
  • Voor het direct ontspannen van de zintuigen bij over- of onderprikkeling adviseer ik je de speciale ZENSENSE Body-of Bedcocoon
  • Zoek je een bevlogen HSP mentor die met jou meekijkt in de opvoeding en je de handvatten kan aanreiken die rust & harmonie in jouw gevoelig gezin zullen bevorderen? Mail me jouw hulpvraag via support@gevoeligkind.nl en dan kijk ik hoe ik jou bewust en ontspannen op weg kan helpen naar de balans die je nu ontbeert. Wil je product info? Stuur me gerust je vraag via Whatsapp!

Cursus Hoogsensitief Opvoeden

Dapper & Dankbaar Dagboek

dapper en dankbaar dagboek
Het Dapper & Dankbaar Dagboek is een avondritueel in de vorm van een printable full colour journal dat gevoelige kinderen op speelse wijze en in korte tijd meer geluk laat ervaren. Met het dagelijks (samen) beantwoorden van slechts 4 simpele maar krachtige vragen zal je kind zich steeds meer bewust worden van de eigen talenten, de dingen die goed gaan en de focus verleggen naar blije en dankbare momenten. Dit draagt bij aan meer zelfvertrouwen en positiviteit.

De Regenboogtrap

De Regenboogtrap voor hoogsenitieve kinderen
Breintraining en kindermeditatie die jouw prikkelgevoelige kind leert zich te ontspannen, prikkels af te voeren en dichter bij zichzelf te blijven, zelfs als de wereld overweldigt. Resultaat is meer veerkacht, balans en innerlijke rust.

De Piekerballon

De Piekerballon gevoelig kind
Breintraining en kindermeditatie die jouw gevoelige kind helpt zijn zorgen te verlichten en piekergedachten los te laten via een speciale loslaattechniek.
Scroll naar boven