Hoogsensitief Opvoeden vanuit je MAMKRACHT

Vertrouwen, verbinding, vreugde en vrede zijn de onmisbare pijlers voor een gelukkig gevoelig gezin. Als jij als moeder vol in je zachte kracht gaat staan, dan geef je jouw gevoelige kinderen een onwaarschijnkijk waardevol cadeau voor de toekomst. MAMKRACHT is een onmisbaar onderdeel van Hoogsensitief Opvoeden en ik ben graag jouw mentor als je voelt dat het tijd is om hieraan te werken en in korte tijd een totale transformatie in jezelf en je gezin te bewerkstelligen.

En nu vraag je je misschien af: wie is Sabrina?

Sta mij toe je mee te nemen op reis in mijn eigen ont-wikkeling zodat je gaat begrijpen wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Laat ik starten mezelf in een notendop aan je voor te stellen:

 • Hoogsensitief en hoogbegaafd
 • Heldervoelend- en wetend medium
 • Autodidact
 • Inspirator
 • HSP & HB Professional
 • Intuitief Coach
 • Gezins Coach
 • Trance Healing Therapeut
 • Geboren Energy Healer (een hele goede, al zeg ik het zelf;-)
 • Gevoelig Kind Fluisteraar (zelf bedacht maar het dekt de lading zo heerlijk)
 • Voice-over met een helende stem (ja, dat bestaat)
 • en last but not least, mama van twee eveneens hoogsensitief, hoogbegaafde en dus intense jongens met ieder hun eigen gebruiksaanwijzing

Bovendien ben ik een ”mensen mens” die als HSP Healer en Mentor vol passie gevoelige moeders en hun kinderen helpt de beste versie van zichzelf te worden met alle mogelijkheden die ik daarvoor heb ontwikkeld. 

Sabrina, Een alien op aarde?

Al van jongs af aan heb ik mij anders gevoeld…een soort alien op aarde;-) Ik paste eigenlijk niet in het gezin waarin ik was geboren…zo (sfeer)gevoelig, zo recht door zee, zo verbonden, zo intuïtief, zo emotioneel, en o zo eenzaam want ik werd door mijn omgeving als ”lastig” ervaren omdat zij (en ook ik) niet begrepen waarom ik alles zo intens beleef(de).

Tot de dag, nu 20 jaar geleden, dat ik een artikel las over hoogsensitiviteit. De (h)erkenning van dit fenomeen, dat zo duidelijk bij mij paste, was een eye-opener en dé aanzet tot gedegen (zelf)onderzoek waarbij ik er ook nog eens ”per toeval” achter kwam dat ik over sterke mediamieke en helende gaven beschik.

Totale transformatie via Kundalini

Tijdens mijn zoektocht naar mijzelf volgde er opeens een heel bijzondere ervaring, ook wel Kundalini ervaring genoemd, die een keerpunt was in mijn leven. Gedurende een waak-slaapmoment ervoer ik een heftige stroomstoot door mijn hele lijf, waarbij al mijn chakra’s opgeschoond werden…een transformerend moment dat ik alleen kan omschrijven als een spirituele wedergeboorte.

Een bevriende paragnoste vertelde mij wat dit betekende en pas toen begreep ik dat ik was opengezet als energetisch kanaal, als medium, om een extreem hoge en transformatieve energie te mogen doorgeven via mijn handen en via de vibratie van mijn stem….de bronenergie die je weer contact laat maken met je originle blauwdruk. Mijn wereld stond echt letterlijk op zijn kop. 

Autodidact als ik ben, zoog ik alle informatie die ik over dit fenomeen kon vinden op als een spons. Ik verslond kilometers boeken en volgde de afgelopen jaren de 1 na de andere inspirerende workshop, training en opleiding op het gebied van Energy Healing, Intuïtieve ontwikkeling, Breintraining/mindset en de wetten van het universum.

Meer en meer kwam ik in contact met mijn eigen ik…mijn innerlijk- en helder weten, mijn diepste kern van wie ik ben en wat ik hier kom doen. Mijn hart ging steeds een beetje verder open, mijn gevoeligheid verdiepte zich en mijn brein voedde zich met mind blowing informatie…..Cruciale informatie die iedere HSP zou moeten hebben om de beste versie van zichzelf te kunnen worden en gelukkig gevoelig in het leven te staan.

Alles is Energie

Wetenschappelijk is het namelijk aangetoond dat alles ENERGIE is. Van de atomen in je vingers, het scherm waar je dit op leest helemaal tot aan je bankrekening…alles is energie. En omdat alles energie is staat jouw persoonlijk welzijn en succes (op alle gebied) in directe correlatie met jouw begrip  over energie!

Wist je bijvoorbeeld dat de frequentie van jouw energie bepaalt hoe jij je voelt en wat je aantrekt in het leven, maar nog belangrijker…dat jij daar zelf sturing aan kunt geven middels jouw eigen gedachten! En dat als je dus niet goed in je vel zit en je continu aan het malen bent en enkel nog vanuit je hoofd leeft in plaats vanuit je hart, je energie laag is en je derhalve aantrekt wat resoneert met jouw huidige energetische frequentie….waardoor je telkens een vicieuze cirkel ervaart van strijd…strijd met jezelf en de wereld om je heen.

Dit heeft niet alleen effect op jou…maar ook op je partner, je kinderen….alles en iedereen.

Maar goed, even terug naar mijn verhaal;-) Terwijl ik leerde en groeide, ging ondertussen mijn stresserende functie als Communicatie & PR Manager bij een groot winkelcentrum gewoon door en kreeg ik tijdens mijn eerste zwangerschap te maken met een fikse overspannenheid met dank aan chronische stress.  Een typisch geval van veel te weinig grenzen stellen, extreem perfectionisme, slecht slapen, een brein wat overuren maakte en het opkroppen van negatieve emoties die geen uitweg vonden….randfenomenen van hoogsensitiviteit die mij dwongen mijzelf, mijn (aangeleerde) patronen, behoeften en wensen eens goed onder de loep te nemen.

Blijkbaar had ik nog een hoop te leren, want ik trok precies aan wat ik energetisch de wereld in stuurde…. Tot ik de beslissing nam dat het zo niet door kon gaan en het roer volledig omgooide. Tijdens mijn zwangerschapsverlof dat wegens mijn overspannenheid eerder inging dan gepland, zei ik het bedrijfsleven vaarwel…want in mijn hart wist ik dat ik daar niet gelukkig zou worden en nooit mijn unieke talenten in de wereld zou kunnen zetten.

Van denken naar doen

Maanden van soul searching volgden….eerst startte ik een 2de hands kinderwinkel waar ik kon snuffelen aan het eigen ondernemerschap, en waar ik veel ouders sprak die vastliepen in de opvoeding van hun hooggevoelig kind. De door mij aanreikte adviezen, gestoeld op eigen ervaring rondom bewust opvoeden en hoogsensitiviteit, werden zo enthousiast ontvangen en hadden zulke grote impact…daar moest ik iets mee doen…maar wat?!

Inmiddels was ik zwanger van zoontje nr. 2 en bleek dat mijn winkel niet kon blijven voortbestaan. Met pijn in mijn hart haalde ik hoogzwanger de winkel leeg die ik met bloed, zweet en tranen had opgebouwd. Het was een groot avontuur geweest en ik had er veel geleerd, maar ik moest onder ogen zien dat het niet mijn ultieme droom was…

Ondanks het gevoel gefaald te hebben (hé, daar was de perfectioniste weer;-) ging, nee kón ik niet bij de pakken neerzitten. Ik móest door! Terug naar een betaalde baan wilde ik na mijn mini-burnout niet meer en de drang om mijn helende gaven en HSP adviezen in te zetten en daarmee heel veel kinderen en hun ouders te helpen was te groot.

Deze innerlijke drive en hyperfocus zorgde ervoor dat ik 4 weken voor mijn bevalling mijn diploma als Trance Healing Therapeut® bij de Spirituele Academie in ontvangst mocht nemen als ook die tot kindermassage coach en kort na de kraamtijd de specialisatie tot HSP Consulent/opvoedcoach bij Sensikids Opleidingen afrondde zodat ik alles wat ik geleerd had en altijd al in mij zat op eigen wijze kon gaan combineren en in praktijk kon gaan brengen.

Van oeverloos denken naar doen, dat was de enige stap die mij nog tegenhield om Gevoelig Kind in de wereld te zetten. Nooit had ik toen kunnen dromen dat slechts enkele jaren later dit 3de kindje 1 van ’s Nederlands grootste online platformen voor bewuste begeleiding bij hoogsensitiviteit in de opvoeding zou worden. En zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om, ook als HSP, stappen uit de comfortzone te nemen en geïnspireerde actie te nemen….dat is immers een voorwaarde voor groei, op ieder gebied.

Unieke MAMKRACHT Mentoring

Alle kennis die ik de afgelopen 20 jaar heb opgedaan en continu blijf ontwikkelen door zelfstudie en in de leer te gaan bij toonaangevende experts op het gebied van Energy Healing, mediumschap, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, mindset, mindfulness en wetten van het universum, heb ik vertaald naar krachtige therapeutische interventies (zowel online als offline) met een uiterst transformatieve uitkomst.

Opleidingen

 • Medium Marga van Waveren (De wetten van het Universum)
 • De Helende Hand (Massage coach voor gevoelige kinderen)
 • Spirituele Academie (Trance Healing Therapeut)
 • Sensikids (HB-consulent/SensiKids Coach voor kinderen t/m 12 jaar)
 • TalentCompass
 • Opleidingsinstituut Gave Mensen (Specialisatie Hoogsensitiviteit)
 • Novilo (Specialisatie Hoogsensitiviteit i.c.m. Hoogbegaafdheid)
 • Centrum voor Hoogbegaafdheid (HB Professional)
 • Dr. Roy Martina (Masterclass Moeiteloos Manifesteren)
 • Jennifer McLean (Spontaneous Transformation Technique)
 • Jan Bommerez (Leren Loslaten)

Op een geheel unieke manier heb ik een daarmee een Healing & Coaching pallet gecreërd dat ëcht werkt en HSP moeders en kinderen de (energetische en cognitieve) tools aanreikt die hen helpen en leren op een bewuste en ontspannen wijze met hun unieke gevoelige krachten en scheppende energie om te gaan.

Zodat zij stoppen met zich constant aan te passen aan de overige 85% van de wereld en volledig vrij en authentiek de beste versie van zichzelf durven zijn. Want alleen dan kan je op weg naar een gelukkig gevoelig leven als kind en volwassene.

Een grote missie maar 1 waar ik mij iedere dag met volle 100% voor inzet! Je hoeft het dus niet alleen te doen, ik ben er voor je als jouw MAMKRACHT Mentor als je mijn persoonlijke hulp nodig hebt!

hulp bij hoogsensitief opvoeden

 

Cursus Hoogsensitief Opvoeden

Dapper & Dankbaar Dagboek

dapper en dankbaar dagboek
Het Dapper & Dankbaar Dagboek is een avondritueel in de vorm van een printable full colour journal dat gevoelige kinderen op speelse wijze en in korte tijd meer geluk laat ervaren. Met het dagelijks (samen) beantwoorden van slechts 4 simpele maar krachtige vragen zal je kind zich steeds meer bewust worden van de eigen talenten, de dingen die goed gaan en de focus verleggen naar blije en dankbare momenten. Dit draagt bij aan meer zelfvertrouwen en positiviteit.

De Regenboogtrap

De Regenboogtrap voor hoogsenitieve kinderen
Breintraining en kindermeditatie die jouw prikkelgevoelige kind leert zich te ontspannen, prikkels af te voeren en dichter bij zichzelf te blijven, zelfs als de wereld overweldigt. Resultaat is meer veerkacht, balans en innerlijke rust.

De Piekerballon

De Piekerballon gevoelig kind
Breintraining en kindermeditatie die jouw gevoelige kind helpt zijn zorgen te verlichten en piekergedachten los te laten via een speciale loslaattechniek.
Scroll naar boven