Dansen met je hoogsensitieve kind en waarom dansen zo goed voor je is!

Dansen jullie wel eens met je hoogsensitieve kind?dansen met je hoogsensitieve kind

Nee? Zeker gaan doen…want wat biedt het veel voordelen!

Hier in huize van Dijk is op zondagochtend dansen vaste prik. Na de koffie en de croissantjes (of nog tijdens;-) rent mijn oudste van 5 richting de Ipad en kiest op Spotify zijn vaste lievelingsnummer uit: het up-tempo lied ”Verliefd zijn” van Guus Meeuwis…..het startsein voor minstens een half uur of langer helemaal uit je pannetje gaan!

Het kan niet gek genoeg…rennen, springen, stampen als een olifant….en onze dreumes van 2 doet dan heerlijk mee…en natuurlijk moet mama ook haar ”danskunsten” laten zien;-) Dit zijn echt de mooiste momenten in mijn leven, want er is zoveel plezier!

Stressverlagend

Kinderen kunnen d.m.v. dansen alles van zich af zetten, helemaal terugkomen bij zichzelf en bovendien goed aarden met de voeten op de grond! Op die manier komen ze heel goed in hun lijfje…en dat hebben hoogsensitieve kinderen heel hard nodig! Tijdens het dansen ben je in het hier en Nu….er zijn geen zorgen er is enkel plezier en positieve energie, laat je meevoeren in de Flow en het ritme van de muziek 🙂

Bovendien werkt het enorm stressverlagend doordat het bloed meer zuurstof krijgt, de longen volledig open zijn en je van je hoofd in je  lichaam zakt. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het  hier een heleboel woede-uitbarstingen tegengaat. Te weinig lichaamsbeweging heeft hier direct een negatief effect op het humeur….Maar na zo’n half uurtje dansen is mijn zoon (en ik ook) het zonnetje in huis;-)

Innerlijk kind

Wij volwassenen hebben dit plezier vaak weggestopt, zijn vergeten wat echt bewegen is. Wij zijn verleerd naar ons innerlijke kind te luisteren….een innerlijk kind dat eigenlijk wel heel graag wil dansen en gek doen, maar dat door onze oudere ik verteld wordt dat ie normaal moet doen en niet uit de band kan springen. Want dat is wat ons geleerd is.

Maar wat leren wij onze kinderen daarmee? Juist, dat zij dat dus ook niet mogen…….zij spiegelen ons onherroepelijk…dus ook hierin kan jij een voorbeeld zijn voor je kind. Je mag op ieder moment besluiten jouw eigen innerlijke kind meer ruimte te geven….laat je masker en alle andere bezigheden maar even vallen en dans! Voel je vrij en onbevangen! Dansen met je hoogsensitief kind is geweldig!

Zet de muziek aan en ga dansen met je hoogsensitieve kind…ga samen uit de bol……een mooiere manier om je met je gevoelig kind te verbinden is er bijna niet!

Ik sta voor gek?

Als je dit nog niet (zo vaak) hebt gedaan dan voelt het wellicht een beetje vreemd in het begin…want je weet niet hoe het is om vrij te bewegen…om je ongeremd te laten gaan…daarvoor heb je veel te veel controle aangeleerd in de loop der jaren…en wellicht dat je dit ook weer doorgeeft aan jouw kind (als je niet uitkijkt).

Geloof mij dat als je eenmaal de smaak te pakken hebt de schroom van je af zal glijden…kijk maar naar jouw kind en volg wat hij/zij doet….laat je kind jouw spiegel zijn zodat jouw vergeten innerlijke kind zich weer mag laten zien!

Is jouw eigen kind juist degene die dit spannend vindt, dan mag jij als ouder een voorbeeld zijn….doe leuke bewegingen voor en spoor je kind aan deze na te doen. Bouw dit langzaam op en forceer niets. Laat maar zien dat het helemaal OKE is om jezelf te ontdekken op muziek en hoe leuk het is om ongeremd gek te doen….zo ga je samen op ontdekking en maak je verbinding met je gevoelig kind. Wil je meer informatie over mijn trainingen en of producten? Stuur me gerust een bericht via MAIL of Whatsapp!

Dans jij wel eens met je kind? Wat zijn jouw ervaringen? Ik lees ze graag hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven