De kracht van magneten voor HSP

Smiley Kids Magneethart 2000 gauss voor je gevoelig kind.

Wat jij wilt weten over de de kracht van magneten:

De meest gestelde vragen over de ZENSENZE Magneetharten

Omdat ik dagelijks zoveel vragen krijg over de werking en de kracht van magneten en dus vooral van de magische magneetharten en de mogelijkheden en toepassingen voor hoogsensitieve kinderen en volwassenen, heb ik alle informatie die voor jou van belang kan zijn overzichtelijk op een rijtje gezet.

Vraag: Waarom zou ik een magneethart gaan dragen?

Vooral hoogsensitieve kinderen en volwassenen, zijn slecht geaard en zitten veel in hun hoofd waardoor zij veel (interne en externe) prikkels ervaren die door de hersenen diep verwerkt worden, het grote kenmerk van HSP. Het is mijn jarenlange ervaring als moeder van 2 zeer prikkelgevoelige kinderen en HSP coach dat door het dragen van magneten meer rust en balans wordt ervaren en het algeheel gevoel van welzijn wordt vergroot waardoor je minder snel overweldigd raakt en weer beter in je vel komt te zitten.

Om de hoeveelheid prikkels op een natuurlijke wijze te helpen kanaliseren kan een magneethart uit onze ZENSENZE collectie dus uitkomst bieden. Een magneethart is een wellness artikel dat je in de (onder)kleding draagt met de koperen zijde op de blote huid en het bijgeleverde tegenstukje aan de andere kant van een kledingstuk bevestigd wordt.

Doordat het magneethart de warmte van de huid opneemt, voel je het niet zitten. Verwarm het even tussen je handen alvorens het op de huid van je kind te plaatsen, dan is het al lekker voorverwarmd. Het RVS tegenstukje klemt dit extra krachtige hart heel stevig in de kleding vast, gevaar voor verlies is daardoor minimaal.

Mocht je vermoeden dat je kind het overdag zou kunnen verliezen kies er dan voor om het magneethart na school in te zetten of plaats het aan de kussensloop zodat je kind er ’s nachts de voordelen van kan ervaren. Je  kunt het hart eventueel ook door meerdere gezinsleden, om en om laten dragen (dag/nacht). Het hart geeft voldoende kracht af en hoeft nl. niet persé 24 uur per dag gedragen te worden (als het maar wel dagelijks is ivm de gewenning en ontgifting).

Vraag: Waar draag ik het magneethart het best?

Een magneethart kan dag en nacht in de kleding gedragen worden op iedere gewenste plek op het lichaam. De speciale neodymium magneten die verwerkt zijn in de magneetharten genereren meer kracht en energie door de plaatselijke dieptewerking en creëren zo een welness effect.

Gebruik bij pijn: Breng het magneethart zo dicht mogelijk bij of op de plek aan waar je verlichting wilt ervaren voor een plaatselijke dieptewerking. Via het bloed kan de magneetkracht zijn werking over het hele lichaam verspreiden en daarmee kan het dus meerdere klachten tegelijk aanpakken. Door het magneethart op specifieke probleemgebieden op je lichaam te plaatsen ontstaat er een betere doorbloeding.

NB: de magneet mag niet op een open wond worden geplaatst. 

Heb je geen specifieke plek waar je verlichting wilt ervaren, dan draag je het hart waar je dit zelf het fijnst vindt. Let hierbij altijd op de veiligheid bij jongere kinderen (tussen de schouderbladen in een hemd geklemd bijvoorbeeld). Je kunt het magneethart ook als ”pebble” in een broekzak dragen, of bevestigen aan een kussensloop of tussen molton en matrasovertrek vast maken. Het energetisch krachtveld van deze krachtige body magnets is aanzienlijk dus ook als je het niet op de huid draagt maar erbij in de buurt bent/ligt zal er in de regel snel meer rust en ontspanning worden ervaren.

Vraag: Mag iedereen een magneethart dragen?

Personen die een pacemaker hebben of andere elektronische hulpmiddelen nodig hebben, mogen geen magneten dragen. Ook wordt het zwangere vrouwen aangeraden eerst hun arts te consulteren voordat zij magneetsieraden gaan dragen (dit ivm de kracht van magneten). Tijdens borstvoeding wordt het dragen ook afgeraden i.v.m. het vrijkomen van afvalstoffen. Slik je medicijnen of heb je een medische aandoening/historie, vraag dan altijd eerst je arts om advies. Gevoelig Kind kan hierin geen enkele verantwoordelijkheid nemen.

Vraag: Mogen babies ook een magneethart dragen?

Neem voor tips en advies over gebruik bij hele jonge kinderen, altijd even contact met mij op via Whatsapp

Vraag: Van welk materiaal is het magneethart vervaardigd?

Het Power Hart bestaat uit 2 verlijmde elementen waarvan 1 zijde vervaardigd is uit hoogwaardig chirurgisch staal en de andere zijde uit goud koper (die je op de huid draagt). Het sieraad is nikkelallergeen vrij. Het Smiley Kids Hart is volledig vervaardigd uit chirurchisch staal.

Vraag: Wat is de kracht van magneten en hoe lang behoudt het hart zijn werking?

De neodymium-magneten die gebruikt worden in onze magneet accessoires behouden altijd hun werking als je goed voor het sieraad zorgt. Neodymium verliest in 100 jaar namelijk maar 1% van zijn magnetische kracht.  De magneetveldsterkte wordt gemeten in tesla of gauss. 1 tesla komt overeen met 10.000 gauss. Het gauss-getal geeft het aantal lijnen weer van de magnetische kracht die 1 vierkante centimeter passeert.

Onze magneetharten hebben een sterkte van 3000 (Power hart) en 2000 gauss (Smiley Kids hart). Uiteraard is dit veilig voor mens en dier en kan het zonder problemen volgens de bijgeleverde instructies worden toegepast.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat het magneethart gaat werken?

In de regel voelen mijn hoogsensitieve cliënten, jong en oud, binnen enkele dagen de positieve werking van hun magneethart maar het kan soms ook langer duren, afhankelijk van de disbalans. Het verschilt dus per persoon en hangt van verschillende factoren en omstandigheden af. Iedere persoon en kind is anders, heeft andere klachten en kan dus anders reageren. Dit blijft dus een kwestie van uitproberen en de kracht van magneten zelf te ervaren.

Vraag: Hoe kom het dat ik geen verschil ervaar?

Daar kunnen meerdere redenen voor zijn. Te weinig water drinken is meestal 1 van de oorzaken. Ook is het belangrijk om je levensstijl goed onder de loep te nemen. Als je geen specifieke klachten ervaart en prettig in je vel zit, kan het ook zijn dat je mogelijk in jouw beleving weinig of geen veranderingen merkt. Dit wil echter niet zeggen dat de magneet zijn werk niet doet! Door het dragen van het magneethart ben je te allen tijde goed geaard en beschermd tegen “electrosmog”. Let dus vooral ook op subtiele verschillen en signalen van je lichaam. Stop anders eens een week met het dragen van het magneethart en voel eens wat dit met je doet. Je merkt dan meestal snel het verschil. De kracht van de magneten zelf ervaren de meeste gebruikers, volgens hun eigen zegge, als een soort van “teflon” laagje dat ze beschermd tegen overmatige prikkels.

Vraag: Kan het magneethart een negatief effect hebben?

Het kan voorkomen dat je je in het begin een beetje onwel/raar voelt, omdat je lichaam moet wennen aan de kracht van de magneten. Hoofdpijn is 1 van de meest gehoorde ongemakken. Je kunt dit tijdelijke effect ervaren door de afvalstoffen (interne prikkels) die vrijkomen omdat je lichaam direct start met ontgiften door het dragen van een magneet. Als je het sieraad een uurtje afdoet zullen de klachten in de meeste gevallen verdwenen zijn. Ik raad je daarom aan om minimaal 2 liter zuiver water (of kruidenthee zonder theïne) over de hele dag te drinken (voor kinderen in kleine ”kabouterglaasjes” of bidon aan te bieden over de dag). Vind je kind water drinken nog lastig, doe dan een heel klein scheutje appelsap bij het water om het licht op smaak te brengen, maar wees hier zuinig mee. Enkel water ontgift het lichaam en alle toevoegingen werken daarbij contra productief.

Net als met homeopathie kunnen bepaalde symptomen soms eerst verergeren alvorens deze afnemen. Onthoud: Het blijft een holistisch proces, waarbij we het tempo van het lichaam dienen te volgen. Magneten zijn er een ondersteunend middel die een positieve uitwerking hebben op het welzijn, maar ze zijn géén geneesmiddel. Ze bevorderen de holistische balans. Belangrijk blijft dat je voldoende water tot je neemt zodat de afvalstoffen die vrijkomen bij het dragen van het magneetsieraad, en het lichaam belasten, kunnen worden afgevoerd.

Het wordt aangeraden rustig op te bouwen als de kracht van de magneten in het begin nog te sterk is. Begin met 5 minuten per dag, kijk hoe het lichaam reageert en bouw dan iedere dag het gebruik verder uit tot je lichaam volledig gewend is.

Vraag: Waarom is water drinken zo belangrijk tijdens het dragen van het magneethart?

Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water en is van groot belang voor het functioneren van ons lichaam  Voldoende hydratatie is dus zeer belangrijk voor ons hele gestel. Zodra je het magneethart echter gaat dragen start je ook direct met ontgiften. Omdat er meer zuurstof in het bloed komt door de magneet, kunnen de organen beter hun afvalstoffen uitscheiden. Door goed water te drinken kan je deze afvalstoffen via de urine en ontlasting goed uit het lichaam filteren. Onvoldoende water drinken kan ervoor zorgen dat je interne overprikkeling gaat ervaren, hoofdpijn krijgt, een droge mond of weinig tot geen effect ervaart van e magneet.

Vraag: Moet het magneethart dag en nacht gedragen worden?

Nee, onze magneetharten hoeft niet persé 24 uur per dag gedragen te worden om zijn werk te doen. Het sieraad geeft voldoende kracht af wanneer je het overdag of ’s nachts draagt, als je hierin maar consistent bent. Het mag uiteraard wel en ik adviseer je om af te gaan op je eigen gevoel hierin. Het magneethart kan dus eenvoudig gedeeld worden door meerdere familieleden. Bij hoogsensitieve kinderen is gebleken dat het ’s nachts dragen van het magneethart kan bijdragen aan een betere nachtrust. Ervaar de kracht van magneten door de kleding heen.

Vraag: Waarom zou ik kiezen voor het magneethart met koper?

Koper kan, in tegenstelling tot andere materialen, door de huid opgenomen worden. Koper is een metaal dat van oudsher bekend staat om zijn geneeskrachtige en kiemdodende werking. Het bevordert de ijzeropname door de rode bloedlichaampjes, geeft extra energie, werkt ontstekingsremmend en heeft een positief effect op het immuunsysteem en psyche. Het verhoogt de aanmaak van antilichamen en is een belangrijk component van heel veel enzymen in ons lichaam en daardoor essentieel voor levensbelangrijke processen. Koper heeft dus de potentie om het algeheel welzijn van de mens te verhogen.

Bij het dragen van magneetsieraden met koper kunnen huidverkleuringen optreden. Dit is een natuurlijke reactie en is eventueel met water en zeep te verwijderen maar dit hoeft niet. De vlekken zijn een natuurlijk proces en doen niets af aan de kracht van de magneten of het koper.

Vraag: Wat moet ik doen als mijn magneethart met koper groen uitslaat op mijn huis?

Ik hoor soms van cliënten dat hun hart groen afgeeft op de huid. Dit is niet erg en is een natuurlijke reactie tussen de zuurtegraad van de huid en het koper. Deze groene verkleuring kan gemakkelijk met water en zeep of een beetje citroensap worden schoongewassen.  Als je geen last wilt hebben van het koper, smeer dan transparante nagellak aan de binnenkant over het koper heen. Verkleuringen van het koper kunnen eventueel met citroensap of polijstmiddel worden verwijderd maar voor de werking is dit niet nodig. Koper kan vuilresten op je kleding achterlaten.

Vraag: Waar moet ik op letten bij het dragen van het magneethart?

Credit- en andere magneetkaarten kunnen hierdoor beschadigd raken. Bewaar deze kaarten daarom op enige afstand van je magneethart.

Vraag: Kan het magneethart gecombineerd worden met edelstenen/kristallen?

Jazeker, dat is geen enkel probleem. Het voordeel van het magneethart is dat deze nooit gereinigd of opgeladen hoeft te worden, de kracht van de magneten blijft altijd gelijk

Vraag: Hoe kan ik mijn magneethart het beste verzorgen?

Let op: water kan jouw magneethart aantasten. Het is niet de bedoeling om het magneethart in water te dragen omdat het dat kan gaan oxideren. Mocht het per ongeluk toch in aanraking komen met water is dat echter geen probleem. Dit heeft geen effect op de werking van het sieraad. Ook haarspray, parfum, crème, deodorant e.d. kunnen het sieraad beschadigen.

Vraag: Wat moet ik doen als na ontvangst het artikel wil retourneren en mijn geld wil terugontvangen?

Binnen 14 dagen kun je het ongedragen magneethart in de originele, onbeschadigde verpakking, zonder opgaaf van reden herroepen via het herroepingsformulier en ontvang je het volledige aanschafbedrag terug. Je betaalt hiervoor wel zelf de verzendkosten.

Vraag: Heb ik garantie op mijn magneetsieraad?

Wanneer jouw magneethart onverhoopt binnen 12 maanden na aankoop op grond van materiaal- of fabricagefouten kapot gaat, heb je altijd recht op een nieuw hart. Neem voor de retourprocedure contact op met contact@gevoeligkind.nl

Vraag: wat zijn de verzendkosten?

Je bestelling wordt gratis en verzekerd verzonden binnen Nederland. Buurlanden betalen een eigen bijdrage 5,95 euro. Je ontvangt een email zodra jouw pakketje is aangeboden bij de post zodat je precies weet wanneer het bij jou wordt afgeleverd. Het pakket wordt aan de deur afgeleverd en er dient voor getekend te worden.

Vraag: bij wie kan ik terecht over vragen/opmerkingen rondom mijn bestelling?

Onze Happy HSP Customer Support staat op werkdagen voor je klaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. Stuur je mail naar contact@gevoeligkind.nl en je ontvangt uiterlijk binnen 48 uur een respons.

Disclaimer 

Deze pagina is met uiterste zorg samengesteld. Er kunnen evenwel geen rechten aan de inhoud worden ontleend. Ik wil je er op wijzen dat het magneethart NOOIT dient ter vervanging van medische hulp in het geval van gezondheidsproblemen! Bij ernstige klachten, ziekte of vermoeden hiervan dien je dus altijd een arts te raadplegen.

Hier overigens nog een leuk filmpje met uitleg 😉

1 gedachte over “De kracht van magneten voor HSP”

  1. mijn dochter van bijna 14 jaar is zeer gevoelig voor gehuild met name als iemand in haar buurt eet
    is deze magneet daar ook geschikt? welke is de juiste voor eventueel een bestelling?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven