Hoogsensitief en magneten: een krachtige combinatie

Hoogsensitief en magnetenHoogsensitief en magneten

Misschien heb je het al eerder gehoord, misschien is het helemaal nieuw voor je maar zeker als je HSP bent, en dus zeer ontvankelijk voor prikkels van buitenaf, kan het dragen van een magneetsieraad een extra grote ondersteuning zijn voor je algeheel gevoel van welzijn en evenwicht.

Magneten herstellen namelijk het aardmagnetisch veld dat zich rond ieder mens bevindt (ook wel het aura genoemd) en beschermen je daarmee tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf waardoor je lichaam nu mogelijk uit balans is.

Wetenschappers hebben namelijk bevestigd dat de intensiteit van het aardmagnetische veld de laatste eeuwen verminderd is….en dat komt onze gezondheid niet ten goede. Zeker als hoogsensitief persoon ervaar je dit nog sneller en met meer intensiteit.

Daarnaast hebben wij als moderne mensen nogal wat te verwerken:

 • (chronische) stress
 • ongezond eten en drinken (gemodificeerde grondstoffen, schadelijke e-nummers, suiker, kunstmatige zoetstoffen etc.)
 • medicijngebruik,
 • weinig bewegen
 • weinig water
 • elektrosmog (straling)

Al deze factoren tasten ons gestel steeds meer aan. Chronische vermoeidheid, aandoeningen van het immuunsysteem en belasting van de bijnieren zijn hiervan het gevolg.

De invloed van het natuurlijk aardmagnetisch veld 

Het merendeel van onze tijd brengen we ook nog eens door in gesloten gebouwen, afgeschermd van het natuurlijk aardmagnetisch veld van de aarde dat ons beschermt tegen blootstelling aan schadelijke zonnewinden. Dit aardmagnetisch veld werkt in op de processen van elk atoom, een effect dat berust op het feit dat in elk organisme ionen bewegen. Deze electrisch geladen deeltjes genereren electrische stromen waardoor een magnetisch veld ontstaat dat meetbaat is op de huid.

Echter de kracht van het aardmagnetisch veld neemt dus af. Alleen de afgelopen 100 jaar is het veld 6% zwakker geworden en dit heeft een effect op onze gezondheid! De meeste mensen zijn niet actief genoeg en brengen onvoldoende tijd door in de natuur. We werken, leven en slapen in gebouwen uit gewapend beton en nemen de auto, de bus of de trein om naar ons werk te gaan en brengen de hele dag door in scholen en kantoren en komen te weinig in de natuur.

Het effect van ons eigen aardmagnetisch veld wordt dus voortdurend verminderd door een afschermende laag beton en staal. Daarbovenop is het percentage zuurstof en de natuurlijke hoeveelheid ionen in de lucht heel wat lager dan buiten.

Stress is niet gezond

Gezond zijn betekent dat het lichaam kan reageren op zowel uitwendige invloeden als inwendige activiteiten en zich kan aanpassen om het lichaamsevenwicht te bewaren. Precies dit evenwicht komt vandaag de dag steeds meer in gevaar door hectische druk en te veel stressfactoren, niet alleen bij volwassenen maar ook zeker bij hoogsensitieve kinderen die onder grote druk staan o.a. op school.

Onze omgeving wordt bovendien ongemerkt meer en meer vervuild door schadelijke stoffen die steeds meer druk uitoefenen op ons (energie)lichaam. Toenemende elektrosmog van computerschermen, radio’s en televisies, smartphones, tablets, digiborden op school, magnetrons en alle moderne elektrische apparaten, die het gemak vergroten en inmiddels niet meer weg kunnen denken, betekenen tegelijk bijkomende verstorende factoren.

HSP en straling leidt tot overprikkeling

Straling kun je niet horen, ruiken, proeven of zien. Dat is de reden waarom een stralingsbelasting nogal eens over het hoofd wordt gezien en klachten (gedragsmatig of lichamelijk) die hieruit voortvloeien niet direct daaraan worden gelinkt.

Het bedacht zijn op deze vorm van externe overprikkeling is echter van groot belang, zeker bij hoogsensitieve kinderen. Zij vormen immers een kwetsbare groep. Met hun uiterst gevoelige zenuwstelsel kunnen ze (intens) gevoelig reageren op (stralings)prikkels omdat zij hier veel meer ontvankelijk voor zijn.

Ze worden namelijk geboren met een extra sensitief zenuwstelsel dat veel meer prikkels signaleert en te verwerken krijgt dan een gemiddeld sensitief persoon. Vergelijk hen maar met een radiostation die vijftig frequenties tegelijk ontvangt! Kun je je voorstellen wat een ruis dat veroorzaakt in het brein en hoe het zenuwstelsel hierdoor overbelast raakt?

Aardende werking van magneetsieraden herstelt de balans

Daarnaast is het mijn persoonlijke en professionele ervaring dat HSP en magneten een ideale combinatie zijn voor zowel volwassenen als kinderen omdat zij extra goed reageren op hun ontprikkelende effecten, hun beschermende functie en ontgiftende en aardend werking.

Dit is dan ook 1 van de voornaamste redenen dat ik het extra krachtige magneethart met 3000 Gauss en negatieve ionen adviseer aan mijn jonge en volwassen HSP cliënten. Het is echt mijn eerste ontprikkeltip aan ouders die op zoek zijn naar meer rust en balans voor zichzelf en hun gevoelig kind.

Je komt door het dragen van dit door mij genoemde en ontworpen magneethart namelijk letterlijk met beide voeten stevig op de grond te staan. Je landt weer in je lijf en ervaart meer evenwicht. Niet alleen word je daardoor minder ontvankelijk voor piekergedachten, indrukken, energieën en prikkels van buitenaf die stress en psychosomatische klachten kunnen veroorzaken. Ook zul je beter je grenzen aan kunnen geven omdat je weer gaat voelen waar deze liggen. Door de negatieve ionen (ook wel de ”vitamines van de lucht” genoemd) die vrijkomen door verpulverde zwarte tourmalijn , word je overigens ook nog eens extra beschermd tegen electrosmog en ervaar je meer vitaliteit.

Dit magneethart zorgt daarnaast voor een verbeterde afvoer van afvalstoffen (die interne overprikkeling kunnen veroorzaken) en een duidelijk verbeterde opname van zuurstof in het bloed. Redenen genoeg dus om het HSpowerhart te overwegen ter ondersteuning van je gezondheid, zeker als je hoogsensitief bent of een hoogsensitief kind hebt, toch?!

Hoogsensitief? Laat magneten voor je werken!

Als HSP & HB GezinsCoach & Energy Healer startte ik 8 jaar geleden met het adviseren van magneetsieraden, na zeer positieve persoonlijke ervaringen rondom overprikkeling en hormonale ongemakken. Ik kon destijds nog niet vermoeden hoeveel positieve impact de magneetsieraden zouden gaan hebben en dat ik er zoveel kinderen en ouders mee zou gaan helpen.

Ik heb inmiddels tienduizenden cliënten uit Nederland en daarbuiten mogen helpen met dit bijzonder en natuurlijke hulpmiddel en met succes! Zij meldden mij dat hun klachten of die van hun gevoelig kind door het dragen van het powerhart flink zijn verminderd of zelfs geheel zijn verdwenen met de volgende resultaten:

 • Beter bij zichzelf blijven
 • Meer balans, energie en rust ervaren
 • Beter en langer slapen
 • Beter humeur hebben
 • Minder driftbuien hebben
 • Minder druk in hun hoofd zijn
 • Stoppen met bedplassen
 • Zich beter kunnen concentreren
 • Minder (chronische) lichamelijke klachten ervaren (zoals migraine, menstruatieproblemen, exceem, astma etc.)
 • …..en nog veel meer!

Magneten stimuleren het zelfgenezend vermogen

Het magneethart is GEEN geneesmiddel maar kan wel het zelfgenezend vermogen activeren van het lichaam waardoor je holistisch weer in balans komt. Hierdoor is het mogelijk dat verlichting van talloze klachten kan optreden. Magneten kunnen door vrijwel iedereen gedragen worden. Er zijn echter wat contra-indicties die je hier treft.

Ik wil benadrukken dat magneten dienen als ondersteuning van het algeheel welzijn en niet ter vervanging van voorgeschreven medicijnen of andere therapie tenzij goedgekeurd door een behandelend arts.

Lees alle antwoorden op de meest gestelde vragen om je ervan te vergewissen of dit wat voor jou of je gevoelig kind kan betekenen of stuur me een bericht via de Whatsapp pagina van Gevoelig Kind zodat ik je snel verder kan helpen.

3 gedachten over “Hoogsensitief en magneten: een krachtige combinatie”

 1. Pingback: 10 Ontspanningstips Voor Hsp Ouders

 2. Pingback: Je Hoogsensitieve Kind Helpen Bij Stressmomenten Doe Je Zo

 3. Pingback: Wat Jij Wilt Weten Over De Kracht Van Magneten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven