Kunnen hoogsensitieve kinderen ook ontspannen zijn op school?

hoogsensitieve kinderen en stressTot ziens Stress: Het Verhaal van een Ontspannen Zoon

Het is een opmerkelijk fenomeen sinds mijn gevoelige, intelligente zoon naar zijn nieuwe school gaat – hij lijkt niet langer te worden geplaagd door zenuwen. Als moeder kan ik niet anders dan dit zien als een welkom bijeffect van zijn nieuwe leeromgeving. Ik ben enorm dankbaar voor de juf, die erin slaagt zijn gevoel van veiligheid te waarborgen en hem te ondersteunen in zijn behoeften. Hoogsensitieve kinderen hebben nu eenmaal een grote behoefte aan veiligheid.

Het Cito Circus Kondigt Zich Aan

Hij had me niet eens verteld dat er een Cito-toets was. Pas afgelopen zondag realiseerde ik me via Socials School (een soort Facebook voor ouders om op de hoogte te blijven van de schoolactiviteiten) dat het eraan zat te komen. Natuurlijk zei ik niets en liet hem gewoon naar school gaan. Waarom zou ik slapende honden wakker maken, in het volste vertrouwen dat de juf het op de juiste manier zou aankondigen?

Eenmaal in de klas kon ik op het bord zien dat die dag Cito Rekenen op het programma stond, afgewisseld met andere taken zoals spelletjes en Tutor Lezen. Ik was benieuwd.

Op zijn vorige school waren zijn schoolresultaten op het gebied van rekenen behoorlijk gedaald vanaf januari. Dat was natuurlijk niet vreemd gezien het feit dat hij gepest werd op zijn oude school en moeite had om zijn draai te vinden in het leerproces.

Toen ik hem na school vroeg hoe de Cito-toets was gegaan, antwoordde hij onverschillig: “Oh, ja… makkelijk mam… moest delingen doen… mag ik nu op mijn skelter?”

En daarmee was het onderwerp afgesloten.

En zo ging het de hele week door… geen stress, geen nerveus kind… het hele Cito-circus waaide voorbij als een zachte zomerbries… heerlijk! Ik weet natuurlijk helemaal niet hoe hij heeft gepresteerd, en eerlijk gezegd maakt dat me ook niet uit.

Ieder Kind Heeft zijn Eigen Talent

Ik weet dat hij heel snel en slim is, waar zijn talenten liggen en hoe ik die kan stimuleren. Het belangrijkste is dat ik weet dat hij in alles wat hij doet nog kan groeien en leren… als een kuikentje dat net uit zijn ei komt. Hij is tenslotte nog maar 7… dus ongeacht de resultaten blijft hij mijn kanjer die gewoon zijn best doet.

Natuurlijk houd ik wel rekening met het feit dat hij wordt uitgedaagd op zijn niveau en in zijn leerstijl, zodat we het beste uit hem kunnen halen en onderpresteren kunnen voorkomen. Het is aan ons – ouders en school – om hem te blijven begeleiden, ondersteunen, stimuleren en inspireren, zodat we altijd het beste in hem naar boven halen. Ik houd regelmatig contact met de juf, zodat ik direct kan ingrijpen als dat nodig is.

Ik wens jou ook zachte zomerbriesjes… jij en je Hoogsensitieve kinderen verdienen het!

Heb jij een gevoelig kind met piekergedachten? Overweeg dan eens mijn zeer effectieve breintraining voor kinderen, De Piekerballon! Rust en ontspanning zullen deel gaan uitmaken van je leven, en je kind zal zijn emoties en spanningen beter kunnen hanteren in tijden van stress, en heerlijk kunnen slapen. Ik beloof het je!

Als toegewijde begeleider van hoogsensitieve

kinderen en hun ouders en als moeder van twee gevoelige kinderen begrijp ik de uitdagingen van het omgaan met emoties en prikkels. Met mijn achtergrond in coaching, mindfulness en emotiecoaching creëer ik een veilige ruimte waarin gevoelige kinderen kunnen gedijen. Mijn holistische benadering richt zich op zelfzorg, zelfliefde en het aanleren van gezonde coping-mechanismen. Mijn online en offline programma’s en workshops helpen kinderen en ouders veerkracht op te bouwen en emoties te begrijpen. Ik ben trots om een verschil te maken en zie gevoeligheid als een kracht die ieder kind uniek maakt. Laten we samen op deze prachtige reis van zelfontdekking en groei gaan. Mail me met vragen of stuur me gerust een Whatsapp!

Met warme groet, Sabrina van Dijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven