”Geluk begint in je grijze cellen en dag na dag maken je hersenen nieuwe zenuwcellen aan die nog onbeschreven zijn. Dat betekent dat je je hersenen en jezelf letterlijk kunt herprogrammeren om gelukkiger te zijn. Je moet alleen weten hoe!”

Zo begint de achterflap van mijn nieuwste parel in de boekenkast dat ik van de week heel spontaan bij Bruna kocht: ”Geluk begint in je brein” van Teresa Aubele Geluk begint in je brein(neurowetenschapper) en Stan Wenck (psycholoog gespecialiseerd in klinische toepassing van biofeedback, visualisatie en meditatie).

Sleutels tot geluk

Het sprak mij direct aan door de onomwonden uitspraak dat wij zelf de sleutel zijn tot ons geluk, iets waar ik mij al een hele tijd bewust van ben en ook mijn clienten tijdens en na de tranceformatiesessies probeer mee te geven via mijn Tranceformastie Toolkit. Daarnaast berust dit boek op pure wetenschap….oftewel, geen stok tussen te krijgen voor de kriticasters;-)

Hippocrates schreef het al: ”Zowel genot, geluk, een lach en een grap als zorgen, verdriet en pijn komen enkel en alleen uit onze hersenen”. Is dit echt zo? JA! Gelukkig worden is een wetenschap van de hersenen.

Je moet natuurlijk wel bereid zijn om wat werk te verzetten, inzicht te krijgen in je huidige denkpatronen en je open te stellen voor een nieuwe manier van denken, maar als je echt wilt weten en voelen hoe je iedere dag een stapje dichter bij geluk, vreugde en plezier kunt komen, lees dan nog even door!

In dit totaal niet zweverige en makkelijk leesbare boek krijg je sleutels aangereikt om je hersenen en jezelf te herprogrammeren…..en je bewust te zijn van de immense effecten die stressreductie, gerichte aandacht, gezonde voeding, hersenstimulatie, slaap om maar wat te noemen, kunnen doen voor jouw geluksgevoel. Allemaal elementen die bij gebrek ervan, zeker bij de hooggevoelige ouders en kinderen waar ik mee werk, een behoorlijke negatieve invloed hebben op hun staat van zijn!

Je bent wat je denkt!

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik houd ervan het heft in eigen handen te hebben, zelfsturend te zijn, mijn gedachten te kunnen controleren, gevoelens en emoties te kunnen reguleren en het idee te hebben dat ik zelf, en dus niemand anders, verantwoordelijk ben voor de resultaten in mijn leven.

Dat er niet zoiets bestaat als lotsbestemming maar dat ik iedere dag opnieuw mijn eigen toekomst creeër in het NU! En dat besef geeft mij kracht , zelfvertrouwen, moed en troost…ook als er iets gebeurt waar ik ogenschijnlijk geen invloed op heb.

Deze mindset had ik overigens echt niet altijd omdat ook ik te maken heb gehad met vastgeroeste overtuigingen, de blauwdruk van mijn ingesleten familiepatronen. De afgelopen 10 jaar heb ik mij echter door het afpellen van mijn eigen ui zoals ik dat altijd maar noem en mijn intuitieve ontwikkeling behoorlijk weten te ontworstelen aan deze conditioneringen en mijn HSP neiging om de wereld door een ietwat donkergrijze bril te bekijken en mij het slachtoffer te voelen van de omstandigheden. En dat voelt lekker kan ik je zeggen:-)

Alles heeft een reden, toeval bestaat niet, ook als we dat met onze voorgeprogrammeerde hersenen nog niet kunnen, willen of durven bevatten. Alles is energie en wat je uitzend (via je hersenen!) ontvang je uiteindelijk ook weer.

Dit boek geeft je de tools die je nodig hebt om het heft dus in eigen handen te nemen en een nieuwe manier van denken te omarmen die jou gelukkig zal maken ondanks de omstandigheden. Hoe cool is dat!

Hoe kom je als mens in balans?mens in balans

Wil je als mens in balans komen en op ieder moment gelukkig ZIJN dan is het mijn oprechte overtuiging dat je, naast het opruimen van (energetische) blokkades die je tegenhouden, moet leren hoe je brein werkt,  hoe je het stimuleert, voed en stuurt om de door jou gewenste output te krijgen en gezond, sterk en blij in het leven te staan.

Iedereen kan dat leren, ook jij! Als je beide helften goed kunt laten samenwerken ben je bovendien in verbinding met je intuitie en gevoel maar ook met je cognitieve, analytische deel, je logische verstand.

That’s the SECRET!

Op die manier zal je als vanzelf de informatie die op je pad komt goed kunnen doorgronden en toetsen maar je tevens durven openstellen voor nieuwe kennis, inzichten en kansen die er op je pad komen . Je zult je eigen gedachten, gevoelens en gedrag op een gebeurtenis opnieuw durven analyseren en dit als vanzelf gaan OMDENKEN zodat dit een ander (gewenst) gevolg zal hebben. Je krijgt je emoties onder controle en weet diep van binnen dat je niemand anders nodig hebt om je te bevestigen en dat niets en niemand anders jouw leven kan beheersen, behalve jij omdat je er zelf invloed op hebt!

Omdat ik zo enthousiast ben over dit boek en eraan hecht dat jij deze belangrijk informatie tot je neemt voor jezelf en voor je kind (want goed voorbeeld doet goed volgen;-) zal ik je de komende weken meenemen op reis in je brein en over ieder hoofdstuk dat ik heb gelezen een blog schrijven met de hoogtepunten. Leuk of leuk?

Wordt dus vervolgd! Mocht je niet willen wachten dan tref je hier de link naar dit inspirerende boek waarmee je direct zelf aan de slag kunt.

Heb jij al aan den lijve ondervonden hoe je jouw brein kunt herprogrammeren voor een gelukkige output en heb je concrete voorbeelden hoe je dit hebt bereikt, dan lees ik heel graag je reactie onder dit blog. Laten we elkaar inspireren:-)

Cursus Hoogsensitief Opvoeden

Dapper & Dankbaar Dagboek

dapper en dankbaar dagboek
Het Dapper & Dankbaar Dagboek is een avondritueel in de vorm van een printable full colour journal dat gevoelige kinderen op speelse wijze en in korte tijd meer geluk laat ervaren. Met het dagelijks (samen) beantwoorden van slechts 4 simpele maar krachtige vragen zal je kind zich steeds meer bewust worden van de eigen talenten, de dingen die goed gaan en de focus verleggen naar blije en dankbare momenten. Dit draagt bij aan meer zelfvertrouwen en positiviteit.

De Regenboogtrap

De Regenboogtrap voor hoogsenitieve kinderen
Breintraining en kindermeditatie die jouw prikkelgevoelige kind leert zich te ontspannen, prikkels af te voeren en dichter bij zichzelf te blijven, zelfs als de wereld overweldigt. Resultaat is meer veerkacht, balans en innerlijke rust.

De Piekerballon

De Piekerballon gevoelig kind
Breintraining en kindermeditatie die jouw gevoelige kind helpt zijn zorgen te verlichten en piekergedachten los te laten via een speciale loslaattechniek.
Scroll naar boven